Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Mii de gugulani au îndurat frigul pătrunzător și au sărbătorit în stradă trecerea în Noul An.

Oamenii au venit cu mic, cu mare, în zona Parcului Dragalina, acolo unde municipalitatea a organizat pentru ei concerte și jocuri de artificii. Petrecerea a început în jurul orei 22, când unul din remarcații de la X Factor, Uddi, a încălzit atmosfera cu hit-uri precum „Aseară ți-am luat basma”, „Ragga day” sau „Ipotecat”. Au intrat apoi pe scenă veteranii de la Taxi, înfofoliți până peste cap, însă asta nu a fost un impediment pentu a le oferi miilor de oameni strânși în centrul Caransebeșului o bucurie în plus prin piesele lor.

„Vă mulțumim că pe acest ger ați venit aici să sărbătorim împreună trecerea dintre ani. Vă mulțumim pentru tot ce ați făcut în anul 2015, pentru faptul că am reușit împreună să continuăm dezvoltarea și modernizarea Caransebeșului, astfel încât să devină în următorii ani cel mai important oraș din Banatul de Munte. Va rog să iubiți Caransebeșul, să credeți în el și să nu uitați niciodată să fiți fericiți. La mulți ani!”, le-a spus primarul Marcel Vela caransebeșenilor cu câteva minute înainte de miezul nopții, după care au efectuat numărătoarea inversă împreună.

Cerul a fost luminat apoi timp de zece minute de un spectaculos foc de artificii, moment pentru săruturi între îndrăgostiți, șampanie și selfie-uri. Nicu Novac, taraful Olanii și Daniela Ștefan au dat startul jocurilor populare, de care cei prezenți au profitat din plin pentru a se mai încălzi. După ora 1, tradițională Periniță a pus capăt petrecerii din centrul Caransebeșului, însă gugulanii au continuat distracția la restaurante sau acasă, cu speranța că 2016 va fi măcar puțin mai bun decât anul care s-a încheiat.

 

Foto: Doru Bălășoiu