Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Dacă nu va primi finanțare, singura echipă din județ ce activează în Liga 1, ACS Banat Girls Reșița, se va retrage din campionat! Proiectul de finanțare depus la Consiliul Județean a fost respins din cauza lipsei unui document de la dosar!

„În primul rând aș dori să le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi până acum. Cred că până în acest moment am demonstrat că am făcut față încercării de-a susține această echipă în Liga 1. Am avut susținerea unor persoane juridice, care de acum înainte nu ne mai susțin. Încercăm să găsim soluții pentru a continua în Liga 1, cu toate că șansele noastre sunt destul de mici. Am încercat să obținem o finanțare de la Consiliul Județean Caraș-Severin, iar prin acest proiect încercam să facem schimbul de generații de la echipă. Noi am început acest proiect acum cinci ani, multe dintre fete au luat un alt drum, diferit de cel al fotbalului. Am încercat să aducem alte fete, pentru că nivelul fotbalului feminin din Liga 1 este unul ridicat. Conform acestui proiect, noi aveam prevăzută o acțiune de selecție pentru junioare, pentru că în Liga 1 suntem obligați să jucăm cu două junioare în teren 90 de minute. Acest lucru presupune să avem cel puțin patru junioare pe foaia de joc. Tot prin acest proiect aveam prevăzută ca acțiune și un cantonament al senioarelor, care să fie făcut împreună cu junioarele, pentru ca tinerele să se integreze în echipă. Prin respingerea proiectului pe care l-am depus la Consiliul Județean și al declarării lui ca neeligibil, cu toate că și în urma contestației care a fost respinsă, noi tot nu ne-am dat bătuți. Nu mi se par corecte anumite decizii luate de forul județean. În continuare, încercăm să găsim soluții de la oricare entitate care dorește să ne ajute și sperăm printr-o minune să începem campionatul în data de 29 august. Prin aceste probleme financiare majore pe care le avem, nu vom putea susține echipa în Liga 1. În acest moment nu am început pregătirea și nu știm pe ce lot ne bazăm, deoarece fetele nu sunt sigure pe absolut nimic din ceea ce noi le-am spus. Nu m-am așteptat ca singura echipă de Liga 1 din județ să ajungă în această situație. Am demonstrat că putem evolua la un nivel ridicat și nu ne-am așteptat ca instituțiile publice care ne-au ajutat până în prezent, acum să nu o mai facă. Cu toate că noi am demonstrat că am putut să menținem o echipă în Liga 1, nu ne bucurăm de sprijinul de care se bucură alte echipe. Vreau să fac un apel către orice iubitor al fotbalului să vină lângă această echipă, pentru a demonstra încă o dată că putem face o figură frumoasă în Liga 1”, a declarat Daniel Surdu, președintele ACS Banat Girls Reșița.

Acum câțiva ani a mai fost o echipă în aceeași situație, este vorba despre Muncitorul Reșița, care a evoluat în Liga 1 de futsal și care, de asemenea, s-a desființat din lipsă de finanțare.

JCS-Ștefan Moraru