Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Temperaturile extrem de ridicate ale ultimelor zile au fost puse pe tapet în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, întrunit miercuri, 22 iunie, la convocarea prefectului județului, Ioan Dragomir!

A fost aprobat Planul de măsuri privind prevenirea și atenuarea efectelor temperaturilor ridicate asupra populației (caniculă) pe perioada sezonului estival (iunie-septembrie) 2022, la nivelul județului Caraș-Severin.

„Planul aprobat prevede realizarea acțiunilor pentru prevenirea, atenuarea și limitarea efectelor negative ale caniculei și potențialelor stări de urgență care se pot produce în perioada sezonului estival 2022, precum și menținerea unui climat de normalitate. Temperaturile ridicate constituie factori de risc pentru desfășurarea normală a activităților economice și sociale, iar persistența acestora pe o perioadă mare de timp poate influența negativ starea de sănătate a populației, îndeosebi a celei din grupele de risc major“, informează Cancelaria Prefectului.

În consecință, structurile cu atribuții în domeniu vor monitoriza evoluția situației, iar la nevoie comitetele locale vor iniția măsuri operative de intervenție.

JCS-A.M.