Cadou de Crăciun de la Guvern pentru spitalul din Caransebeș - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Guvernul a mai dat o gură de oxigen spitalului caransebeșean, suplimentând cu aproape 1 milion de lei suma necesară achitării datoriilor. Asta, pe lângă cei 420 de mii de lei primiți zilele trecute tot de la Guvern.

„S-a publicat astăzi (marți, 24 decembrie – n.r.) în Monitorul Oficial nr.1040 / 24.12. 2019, Hotărârea Guvernului nr.977, adoptată ieri, 23 decembrie 2019. Guvernul PNL a suplimentat suma de 420 mii lei alocată municipiului Caransebeș, cu încă 950 mii lei (9,5 miliarde lei vechi) pentru a susține Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș în vederea achitării datoriilor de funcționare. Mulțumim domnilor Ludovic Orban și Marcel Vela!”, a punctat viceprimarul Marius Isac pe Facebook.

Gestul Guvernului a fost salutat de primarul Felix Borcean, care l-a considerat „cadoul de Crăciun al Guvernului Orban pentru Caransebeș”, dar și de managerul SMUC, Adrian Cican: „Un gest extraordinar de benefic pentru Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. În acest moment, spitalul are zero datorii la apă, canal, salubritate, gaz și energie electrică, pentru prima oară în istoria existenței acestui spital. Mai rămân aproximativ 7 milioane lei arierate și un total de aproximativ 9,5 milioane lei total datorii”.

„Am solicitat în ultima ședință de guvern, ca ministru al MAI care are în  subordine Prefecturile, suplimentarea finanțării si pentru Municipiul Caransebeș, ca să acoperim nevoile Spitalului Municipal de Urgență, așa cum mi-au motivat domnul viceprimar si domnul manager al spitalului. Este bine ca spitalul sa înceapă noul an, pentru prima dată în istoria sa, fără datorii către furnizorii de utilități (canalizare, salubritate, alimentarea cu apă, gaze și energie electrică), lucru ce va ajuta indirect si  Transalul să-și încaseze sumele mari înregistrate ca restanțe”, a declarat, în exclusivitate pentru CAON, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.
JCS-Nina Curița