Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Primarul Caransebeșului, Felix Borcean, a trecut oficial la PSD, decizia finală fiind luată miercuri, la București, după discuțiile avute în mod special cu vicepremierul Sorin Grindeanu!

Felix Borcean, după ce a plecat din PNL, a fost susținut, în 2020, la Primăria Caransebeș de PSD și PMP. Însă, oficial, nu a semnat nicio adeziune. Ba mai mult, întotdeauna a avut păreri contradictorii cu Ion Mocioalcă, iar în ultima vreme chiar un conflict aprins cu Luca Mălăiescu pentru bugetul Caransebeșului. Totuși, miercuri a lăsat orice orgoliu deoparte și a semnat oficial adeziunea la PSD. De ce o astfel de decizie? Pentru că, susține primarul Caransebeșului, vremea orgoliilor a trecut.

„Am câștigat două rânduri de alegeri din ipostaze diferite, amândouă cu încărcături deosebite. Mi-am satisfăcut ego-ul, orgoliul. Au fost pasiuni care s-au aprins și s-au stins. Am fost și primar liberal boicotat de propriii colegi și sancționat de pesediști, dar și primar independent susținut de PSD și PMP. Realizările ar putea fi înșirate pe câteva pagini sau ar putea fi minimizate în câteva rânduri, de contestatari. A fost greu și este în continuare, în lupta cu mentalitățile noastre de a frâna orice sau a pune bețe-n roate. Nu am nimerit în cea mai fericită perioadă socio-politică. Am ținut și mai țin la principiile mele, dar e greu de unul singur. Cu toate acestea nu am bătut la porțile nimănui și, alături de echipa din primărie, am depus o muncă susținută pentru a implementa și realiza foarte multe proiecte. Mă doare sufletul să văd că pentru unele munca ar putea fi inutilă. Este dezarmant să-mi văd colegii dezamăgiți, descumpăniți, uneori, că, în ciuda efortului depus, s-ar putea alege praful de munca lor. Și acum revin la orgoliu și ego: am decis să mi le înfrâng și să mă alătur celor care mi-au fost mai aproape în ultimii ani, în speranța că voi maximiza șansele Caransebeșului la dezvoltare. Nu este vorba nici de politică, nici de pasiuni sau alte teorii. Probabil am dezamăgit multe persoane care pun preț pe etichete politice, și eu am avut, până nu demult, o astfel de gândire. E vremea pragmatismului, poate am pierdut la capitolul imagine, dar acum nu sunt eu important, ci realizările. Dacă așteptările se vor materializa, cu toții vom fi mulțumiți, iar dacă nu, am greșit încercând, dar trebuia să încerc“, ne-a declarat primarul Felix Borcean.

Edilul Caransebeșului a mai precizat că „în scurta mea activitate administrativo-politică m-am convins și cred că și mulți dintre cetățeni au făcut-o, că partidele politice nu sunt fundamental diferite. De aceea ne raportăm mai mult la persoane sau personalități. Pentru mine, în acest moment, foarte dezirabile sunt nume precum Sorin Grindeanu, Silviu Hurduzeu și grupul de la Caransebeș, în frunte cu Petru Schinteie și Florin Bogdea“.

Adevărul este că PSD și-a cam asigurat primarul celui de-al doilea municipiu pentru încă un mandat. Potrivit unor informații neoficiale, candidatul PSD Caraș-Severin la Consiliul Județean ar fi Luca Mălăiescu, primarul din Oțelu Roșu. Așa ar vrea Mălăiescu. Pe de altă parte, din ce știm noi, Marcel Ciolacu îl vede, deocamdată, candidat la șefia CJ Caraș-Severin doar pe șeful social-democraților cărășeni, Silviu Hurduzeu. Indiferent dacă va fi vreunul dintre cei doi, drumul spre Consiliul Județean trece prin Caransebeș… Iar acolo îl au de acum pe Felix Borcean!

JCS-Nina Curița