Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Ghișeul.ro le face cu ochiul reșițenilor, iar încasările online și la ghișee au „explodat”. Am înțeles asta din discuția cu Ionuț Brabete, șeful Serviciului Impozite și Taxe din cadrul Primăriei Reşiţa!

Conform acestuia, platforma de plăți online a devenit operațională marți după amiază în jurul orei 15:00. După această oră, încasările au fost cât pentru o zi întreagă. Miercuri, când s-au deschis și ghișeele primăriei, până la amiază, online și ghișee, încasările erau cât în trei zile obișnuite.

„2021 a fost primul an în care a fost introdusă bonificația pentru plățile făcute integral. Am avut o creștere explozivă de plăți pe platforma online și un număr ridicat de conturi create pe acestă platformă. Anul trecut, cam 16%-17% din plăți au fost făcute online”, aflăm de la șeful taxelor locale.

Amintim reșițenilortaxele și impozitele au aceeași valoare ca-n 2021. Până la 31 martie, pot fi plătite fără penalizări dările aferente primului semestru din 2022. Cei care, până la aceeași dată, plătesc integral dările pe 2022, primesc reducere de 10% dacă achită dările pe ghișeul.ro., prin virament bancar, internet banking sau mandat poștal. Reducerea este de 5% pentru cei care plătesc integral dările pe 2022 la ghișeele primăriei. Din spusele lui Ionuț Brabete, se pare că contribuabilii au prins gustul pentru online.

JCS-Ionel Ivașcu