Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – O cerere de branșament la rețeaua de gaz a stârnit dezbateri aprinse în plenul legislativului caransebeșean.

Totul a pornit de la solicitarea parohului bisericii din cartierul Cazărmii, care a cerut acordul consilierilor pentru a branșa biserica la rețeaua de gaz a Școlii Generale 8, aflată în imediata apropiere, cu condiția ca în cazul în care scade presiunea gazului la școală și la sala de sport, biserica să-și mute alimentarea cu gaze naturale. De la această condiție s-au și aprins discuțiile, mai mulți social-democrați nefiind de acord cu solicitarea bisericii din Cazărmii. Prima care și-a arătat nemulțumirea a fost Codruța Cristescu, cea care știe foarte bine situația, fiind ani de zile directorul unității școlare. „Nu este în regulă să se branșeze biserica la Școala Generală 8. Presiunea la gaz, acolo noi avem probleme cu centrala, și dl primar știe foarte bine, ne-am descurcat cum am putut, așteptăm proiectul de reabilitare termică. Acolo cum scade puțin presiunea, copiii rămân în frig, dacă se mai branșează și biserica… Cred că au făcut destule în jur, a fost prea multă bunăvoință din partea noastră acolo… De ce nu se leagă direct la conductă, pentru că le trece conducta prin fața bisericii?”, a întrebat actualul inspector școlar general adjunct.

Răspunsul l-a dat tot un coleg de la PSD, Florin Bogdea: „Ei vor să se lege la școală, puteau să se lege direct, doar că e mai scump, asta e toată problema, dacă se legau direct nu mai veneau să ceară acordul nostru. La o casă nu-ți dă nimeni să te legi la vecin”.

Liberalii ar fi votat solicitarea bisericii din cartierul Cazărmii bazîndu-se pe deja existenta soluție tehnică avizată de cei de la gaz, însă, ca inițiator al proiectului de hotărâre, primarul Felix Borcean l-a retras de pe ordinea de zi pentru a se discuta cu distribuitorul de gaz dacă nu sunt și alte soluții. „Sunt mai mult partizanul Școlii Generale 8 în acest caz, dar dacă biserica face proiectul acesta, există tot felul de soluții care să regleze presiunea. Dar ca să nu existe discuții, propun retragerea de pe ordinea de zi până ne clarificăm din punct de vedere tehnic, trebuie să vedem ce spun experții, că așa, noi, românii, suntem buni la tot felul de soluții. Dacă proiectul afectează activitatea școlii, pentru că nu cred că biserica se încălzește doar în timpul slujbei, atunci nu este în regulă”, a explicat edilul, punând punct dezbaterilor pe acest subiect.

Adaugă comentariu