Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Dorin Voina a enumerat câteva dintre competițiile sportive din județ organizate de-a lungul anului 2023 de către Direcția Județeană de Sport Caraș-Severin, în parteneriat cu asociațiile sportive județene și alte instituții implicate. Totodată, directorul executiv al Direcției a precizat și care au fost sportivii și antrenorii premiați pentru rezultatele deosebite obținute în 2023!

„Anul 2023 a fost unul benefic pentru Direcția Județeană de Sport Caraș-Severin, deși suntem într-un proces de reorganizare am reușit totuși să finalizăm toate competițiile propuse în cadendarul sportiv județean. Ne-am axat pe cele trei programe: sportul pentru toți, sportul de performanță și premirea sportivilor cu rezultate deosebite. La programele sportul pentru toți și sportul de performanță am organziat în parteneriat cu asociațiile sportive județene din Caraș-Severin numeroase competiții și as putea să enumăr căteva: Memorialul Iosif Măzăran la Reșița, Memorialul Iosif Korka la Caransebeș, ambele la atletism, alte competiții la tenis de masă, cum ar fi Cupa AmaTur și la gimnastică ritmică. Am mai organizat la Caransebeș competiția de ciclism Gugulan MTB & RUN, care a fost o reușită atât pentru seniori, cât și pentru copii. Am organizat la lupte Cupa Hercules, iar la Sala Polivalentă a fost organizată Cupa Asahi Dojo, cu 20 de cluburi participante din toată țara. Deci, DJSCS a avut un an prosper, chiar dacă am avut un buget destul de mic. Am știut să-l gestionăm așa cum trebuie și am reușit să organizăm competiții sportive în parteneriat cu celelalte structuri sportive.”, a declarat Dorin Voina, directorul executiv al DJSCS.

Întrebat despre separarea sportului de tineret, Voina a precizat faptul că încă nu se știe când va avea loc și a vorbit și despre bugetul cu mult diminuat față de anii precedenți. „Deocamdată nu avem vești de la Agenția Națională pentru Sport, din ce am înțeles procedurile se demarează în continuare, dar nu avem un calendar privind reorganizarea finală. Din păcate, în anul 2023 bugetul nu ne-a permis să putem premia cu bani sportivii și antrenorii cu rezultate deosebite. Am văzut că nici celelalte cluburi n-au reușit să facă premierea celor mai buni sportivi. Noi ne-am organizat atât cât am putut, am reușit să facem rost de sponsorizări și am premiat la sediul Direcției 26 de sportivi și 12 antrenori. La atletism am reușit să-i premiem pe Marius Cocioran, Narcis Mihăilă, Cristian Roiban, Daria Grigoroiu, Lucian Ionescu, Lucian Ștefan, Liliana Dragomir și antrenorii Octavian Măzăran, Octavian Bârsanu, Ștefan Nagy, Cristian Dragomir și Călin Dragomir. La box a fost premiat Francisc Vaștag, dar și sportivii Darian Trulea și Sebastian Nițu. De la dans sportiv au primit premii pentru rezultatele foarte bune pe plan național și mondial Andreea Dumitru și Bogdan Kostner, Adelina Stanciu și Marius Pădurean, dar și antrenorul Alex Holecz. Luptătorii premiați au fost: Tania Adam, Andrada Dință, Brian Techerean și Carlos Rădulescu, precum și antrenorii Adrian Dacica și Florin Dință. La canotaj am reușit să o aducem chiar de la Năvodari pe Beatrice Estera Vâlceanu, dublă campioană europeană în 2022 și 2023, o performanță deosebită pentru sportul cărășean și românesc. Cea mai bună voleibalistă din județ, Ioana Mănăilă, a fost premiată, care s-a transferat la CSM Lugoj. A mai fost premiat de Direcție un șahist de mare performanță, este vorba despre Christian Tamaș, dar și pe antrenorul său Alexandru Tunaru. Deci, chiar dacă n-am avut buget, am reușit ca Direcție să-i scoatem în evidență pe sportivii și antrenorii cu care Caraș-Severinul se mândrește. Am ținut să-i chemăm separat pentru a putea vorbi cu ei și nu doar să le dăm o plachetă.”, a încheiat prof. Dorin Voina.

JCS-Ștefan Moraru