Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Chiria pe metrul pătrat, mărul discordiei în decizia asupra viitoarei locații de producție!

Din informațiile pe care primarul Ioan Popa le deține, de mai mult de un an, Velocity și Ceetrus au un schimb de informații în ideea de relocării fabricii de biciclete în parcul industrial pe cheltuiala dezvoltatorului. Discuțiile au fost pe marginea dimensiunii suprafeței de teren.

„Le-am și propus terenul în parcul industrial dar nu s-au înțeles cât vor, 2000-4000-6000 mp. La un moment dat, am înțeles de la cei de la Ceetrus,Velocity ar fi apăsat pedala pe frână că n-ar mai fi interesați, că se gândesc la altă locație. Acum, când se apropie termenul când le expiră contractul de chirie, au venit să spună că totuși ar fi interesați. Mi se pare cel puțin cinic pentru că nimeni nu poate face o hală într-o lună de zile”, declară Popa.

Potrivit primarului, contractul pe care l-a avut Velocity cu UCMR, încheiat acum opt-zece ani, era unul în defavoarea UCMR întrucât chiria era de sub un euro pe metrul pătrat pe lună.

„Contracte cum au avut Velocity atunci nu vor mai putea avea sub nicio formă. La ora actuală, contractele de închiriere în România se ridică la 2,5-3,5 euro pe metrul pătrat. Ceea ce, în 10-12 ani, îți dă posibiltatea să scoți banii pe care-i investești într-o hală”, a mai arătat primarul. „Din ce știu eu, au pierdut piață multă. Dacă nu mă înșel, aveau un singur beneficiar cu care legătura e pe cale să înceteze. Cred că cineva a încercat să împacheteze acest semieșec dacă vreți și să-l arunce în brațele altcuiva”, a încheiat Popa.

JCS-Ionel Ivașcu