Caraş-Severin, Romania

CĂRBUNARI – Primăria Cărbunari vrea asfalt pe drumul către lac, dar Parcul Național a dat aviz negativ!

Conform primarului Gheorghe Prăsnescu, primăria a depus pe Programul „Anghel Saligny” un proiect în valoare de 6,8 milioane lei, pentru asfaltarea drumului de 3,7 km până la Lacul Dracului. Primarul susține că drumul e intabulat de comuna Cărbunari, iar lacul ține tot de comună. Însă Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița nu vrea asfalt pe drum. „Le-am cerut avizul, dar ei spun că drumul se află într-o arie protejată. Noi avem și studiu de impact asupra mediului”, declară primarul Prăsnescu.

De la directorul Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița, Vasile Constantin, am aflat că Primăria Cărbunari a depus documentația pentru asfaltarea drumului, aceasta fiind analizată de consiliul științific al parcului. „S-a dat aviz negativ pentru că drumul se află într-o zonă protejată, iar o porțiune a sa traversează chiar o zonă UNESCO. Pe acest motiv, legea nu permite asfaltarea drumului”, ne-a precizat Vasile Constantin.

Din informațiile pe care acesta le deține, Primăria Cărbunari nu ar fi depus la Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița vreun studiu de impact asupra mediului. Consiliul științific este însă deschis spre a analiza alte variante de modernizare a drumului. Care? Dracu știe… însă depinde de documentația pe care o va face proiectantul.

JCS-Ionel Ivașcu