Caraş-Severin, Romania

SAT BĂTRÂN – Un concept turistic care vrea să pună în valoare ospitalitatea bănățeanului și gastronomia specifică acestei zone a fost lansat astăzi la Timișoara. Potrivit organizatorilor, evenimentul este dedicat turiștilor care doresc să ia masa în stil tradițional în satele bănățene, dar și să cunoască poveștile acestor locuri.

Ce le propun organizatorii amatorilor de gastronomie și tradiții? Brunch-uri în sate din Timiș, Caraș-Severin și Arad, cu minim 15 specialități gătite de cei din sate. Ca să ajungă acolo, turiștii din țară și străinătate trebuie să achiziționeze, cu aproximativ 100 de lei, un bilet de pe www.eat-local.ro, în funcție de eveniment. Prima oprire a evenimentului va fi în Caraș-Severin, la Sat Bătrân, pe data de 1 iunie, urmând apoi sate din Timiș și Arad precum Margina, Bogda-Buzad, Criciova/Poieni, Stanciova sau Zarand.

„Primul brunch din Banat în acest an va avea loc în 1-2 iunie, în Sat Bătrân, comuna Armeniș, gazda unui ambițios proiect de resălbăticire a zimbrilor (WWF România, Primăria Armeniș și Asociația locală Măgura Zimbrilor), unde zimbrii cutreieră liberi. Credem cu tărie că natura sălbatică poate să dea tonul unei dezvoltări durabile, valorificând cultura și practicile agricole locale la scară mică”, a spus, pentru tion.ro, Oana Mondoc – WWF România, specialist dezvoltarea comunității.

Banat Brunch este un eveniment pus la cale de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș, Asociația My Transilvania Sibiu și alți parteneri.