Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Promovarea în Liga 3 s-a tranșat încă de pe arena din Balta Sărată, unde Timișul Șag s-a impus duminică cu 5-1 în fața celor de la Magica Balta Caransebeș. Duelul dintre campioanele din Caraș-Severin și Timiș, desfășurat în fața a peste o mie de spectatori, a fost unul fără istoric, Șagul predând o lecție de fotbal la Caransebeș!

Chiar dacă jocul a început cu o bară a celor de la Magica, treptat, timișenii, cu Munteanu, Drăghici și Ivanovici determinați și cu poftă de joc, au preluat frâiele și au speculat fiecare greșeală a băltăreților. A fost mai întîi un 11 metri, destul de ușor acordat, transformat de veteranul Drăghici, care a reușit apoi „dubla”, executându-l pe Petruț după ce a rămas singur în 16 metri cu portarul de la Magica. Până la pauză avea să-și treacă numele pe lista marcatorilor un alt fost jucător de primă ligă, Petre Ivanovici, servit excelent în careul mare de același Drăghici.

După pauză jocul a continuat în aceeași notă, cu o superioritate clară a Șagului, care s-a jucat cu ocaziile. Ivanovici a reușit și el „dubla” în minutul 58, iar Drăghici a ratat și un penalty în minutul 70. Au fost și două bare ale celor de la Șag, iar Petruț a intervenit salvator în alte două-trei rânduri. Până la urmă, Magica a reușit golul de onoare în urma unei lovituri de la 11 metri, transformată de Megheleș, obținută la unele din puținele acțiuni când gugulanii s-au apropiat de poarta timișenilor. Scorul final, 5-1 pentru Timișul Șag, avea să fie stabilit în prelungiri de Podină.

Magica Balta: Petruț, Dragomir, Duțescu, Birtea, Dovlete, Feneș (cpt.), Bona, Arjocan, Derbac, Frenț, Megheleș. Antrenor: Petru Bona

Timișul Șag: Bota, Lungu, Podină (cpt.), Semeniuc, Taub, Briciu, Făgărășanu, Zaluschi, Ivanovici, Munteanu, Drăghici. Antrenor: Srdjan Luchin

„Șagul o echipă bună, să nu uităm că este Timișoara, știam ce ne așteaptă, dar per ansamblu, dacă dădeam noi primii gol la acea bară, poate alt moral aveam. A picat acel 11 metri, noi am căzut pentru că nu avem experiență. Primele trei goluri au fost pe greșeli personale ale jucătorilor noștri, astea nu se pot antrena. Mă bucur că am adunat atâta lume la stadion, asta e bucuria mea. Mergem să jucăm fotbal la Șag, n-am avut pretenții să zicem <<gata, noi promovăm>>, nu e o tragedie.”, a spus după joc antrenorul caransebeșenilor, Petre Bona.

De partea cealaltă, fostul internațional Srdjan Luchin a declarat, în ciuda faptului că echipa pe care o antrenează s-a impus categoric, că nu e mulțumit de jocul băieților săi: „Știam diferența de valoare dintre noi și Balta, mă așteptam să facem un prim pas important pentru îndeplinirea obiectivului. Sunt mulțumit de scor, dar nu și de joc, pentru că am suferit în multe momente, nu mi-a plăcut construcția noastră, nu mi-a plăcut începutul de joc, cu mingi lungi, ceea ce nu am pregătit pentru acest meci. Vă spun sincer, diferența s-a făcut la calitatea jucătorilor, la valoare, am avut execuții bune la finalizare, dar cam atât, ca joc sunt puțin dezamăgit, îmi doream o posesie prelungită a noastră, cu faze mult mai clare de atac, nu cu execuții individuale. Vom regla aceste aspecte și returul îl vom aborda cu aceeași seriozitate.”

Așadar, returul de duminica viitoare se anunță doar o formalitate pentru vecinii de județ, aceștia fiind deja promovați în Liga 3. Concluzia după jocul de ieri, care ar trebui să dea de gândit celor care conduc fotbalul din Caraș-Severin: este o diferența mare de valoare între cele două campioane și campionate. Unii din timișorenii prezenți în tribune, și nu doar ei, spuneau că Magica ar fi de locurile 8-10 în Liga a IV-a din Timiș, iar seria cărășeană e de valoarea Ligii a V-a din județul vecin. Ce va fi la anul, vom vedea!

JCS-R.M.

Adaugă comentariu