Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Comandamentul de iarnă al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat (D.A.D.P.P.) a emis o recomandare pentru şoferi.

Potrivit acesteia, participanții la traficul rutier de pe drumurile judeţene din Caraş-Severin trebuie să adapteze viteza de circulație la condițiile de drum, „să circule cu maximă prudenţă și să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru circulația pe timp de iarnă“. Recomandarea oficială vine ca urmare a informării meteorologice emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, care anunţă, în jumătatea de vest a ţării, precipitaţii pe arii extinse, în general moderate cantitativ, urmând a se cumula local 15…20 l/mp. În zonele montane şi submontane va ninge şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în Munţii Banatului. Se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze ce vor depăşi, pe crestele înalte, 70…80 km/h la rafală, viscolind sau spulberând zăpada, dar şi în sud-vestul teritoriului la începutul zilei şi local şi temporar în regiunile estice şi sud-estice, cu rafale de 50…60 km/h. Apoi, aria ninsorilor se va extinde, iar vântul se va intensifica.

„Înaintea efectuării oricărei deplasări, îi rugăm pe participanții la trafic să se informeze asupra condițiilor de circulație pentru drumurile judeţene la telefonul 0255 213212, iar pentru cele naţionale la 0255 513131 (Caransebeș) și 0252 361451 (Orșova), precum și pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) la secțiunea «harta rutieră», aplicând recomandările site-ului“, mai precizează Comandamentul de iarnă.