Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Fie că vorbim de Centrul Civic, de poduri, de şcoli sau grădiniţe, la Reşiţa, în mai toate zonele se lucrează.  Potrivit primarului Ioan Popa, ritmul lucrărilor edilitare este unul susţinut, iar constructorii implicaţi nu şi-au luat vacanţă de Covid. Niciunul n-a oprit sau redus activităţile!

„Avem 15 şantiere deschise, a precizat Popa. În toate aceste şantiere se lucrează, niciuna dintre companiile care au câştigat licitaţiile nu s-a oprit sau nu a încetinit ritmul lucrărilor“.

Cu titlu de exemplu, edilul a menţionat „lucrările din Centrul Civic, care se derulează într-un ritm foarte, foarte alert, lucrările de pe cele şase străzi din Luncă, unde la fel se mişcă oamenii foarte bine, lucrările de la drumurile pentru Poiana Golului, s-a început asfaltarea, se continuă în prima săptămână din luna mai cu încă un kilometru şi ceva de covor asfaltic“.

Continuă şi investiţiile în infrastructura preuniversitară. „Lucrăm la liceele şi colegiile din oraş: Colegiul Naţional «Traian Lalescu» urmează să fie finalizat în câteva săptămâni, Liceul Teoretic «Traian Vuia» la fel are un stadiu foarte bun de execuţie, se lucrează şi la Liceul Teologic Baptist din Govândari. În rest, mai sunt lucrări de anvergură mai mică: podurile de pe Cireşului, podul de la Palatul Cultural, grădiniţa de vizavi de Poliţia judeţeană este la fel într-un stadiu foarte bun de avansare a lucrărilor“, a încheiat edilul.

JCS-Antoniu Mocanu