Caraş-Severin, Romania

LUPAC – Partida dintre Gilortul Târgu Cărbunești și AFC Voința Lupac s-a încheiat cu scorul de 2-1 în favoarea gazdelor, în etapa a XV-a a Ligii 3, Seria a VII-a!  Înaintea acestei partide, Lupacul avea patru victorii la rând, dar greșelile din defensiva Voinței au făcut ca Târgu Cărbunești să obțină victoria în ultimul minut de joc!

Ursu a deschis scorul pentru „croați” în minutul 31, Roncea a egalat șapte minute mai târziu, dar, din păcate, fundașul Banac de la Lupac și-a dat autogol în minutul 90.

„La meciul cu Gilortul vorbim de o înfrângere cu gust amar. Ne-am bătut practic singuri pe un teren care pe durata jocului a devenit din ce în ce mai impracticabil pentru fotbal. A fost o partidă de luptă în care și noi, și ei aveam nevoie de puncte. Noi veneam după o serie cu acele victorii. Pe noi dacă nu ne poate bate nimeni, atunci ne batem singuri, cum se spune în fotbal. În prima repriză, am fost acolo, sus, am înscris prin Abel Ursu. Am fost egalați pe o greșeală a noastră. Pe un atac pozițional al nostru, Ivașcu a încercat niște driblinguri. Am pierdut mingea și pe tranziție negativă am rămas descoperiți pe flancul drept, a urmat un șut în diagonală care a lovit bara. Nu am reușit să urmărim mingea în careu și am fost egalați. La pauză am avut o discuție cu băieții să fim calmi, să ținem de minge. Să gestionăm bine situația. Știam că adversarul va cădea fizic după minutul 60. Într-adevăr așa a fost, am ratat în schimb o grămadă de ocazii prin Manu Jinga (65), apoi dubla ocazie (70) când portarul a scos în extremis șuturile lui Musteța și Ivașcu. Avem anulat un presupus gol în care ni se scoate mingea din poartă. Centrare lateral dreapta a lui Stoia și Avramovici a trimis mingea în poartă. Vorbim de un offside milimetric, dacă a fost. Apoi în minutul 75, Ursu Abel scapă înspre poartă și este secerat de la spate și din nou arbitri indică lovitura liberă pe 16 metri. Nu se acordă cartonașul roșu. Dacă se făcea aceasta, eu spun că ne asiguram victoria pentru că mergeam peste ei. Avramovici a executat, mingea a lovit bara și apoi ratăm din 2, 3 sau 6 metri, din toate pozițiile. Apoi mingea a fost la noi pe culoarul de construcție, pierdem balonul și ajungem să ne dăm autogol. Este o înfrângere cu gust amar înainte de Sărbători. Adversarul chiar dacă a fost neputincios, noi l-am ajutat să introducă mingea în poartă. Urmează vacanța de iarnă unde trebuie să ne strângem rândurile, să ne pregătim și mobilizăm, să ne întărim pe posturile deficitare. Va fi greu să mai prindem play-off-ul, dar trebuie să câștigăm din nou play-out-ul.”, a spus antrenorul Mircea Manu.

AFC Voința: Mereu, Banac, Săndescu, Giurică, Marius Musteța, Ivașcu, Danci, Jinga, Marian Musteța, Avramovici și Ursu Gabriel.

Echipa cărășeană a terminat anul 2023 pe locul 7, cu 19 puncte, fiind la egalitate cu Jiul Petroșani și CS Gilortul Târgu Cărbunești. Etapa a XVI-a va avea loc abia pe 9 martie 2024, când Lupacul va juca acasă cu ACSO Filiași.

JCS-Ștefan Moraru