Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Reprezentanţii presei cărăşene s-au alăturat marți jandarmilor pentru a marca 166 de ani de Jandarmerie Română printr-o competiţie de tir. Aceştia au lăsat momentan pixurile din mână pentru a le înlocui cu pistoale Carpaţi cu ajutorul cărora au marcat ţintele. Colega noastră Lavinia Predescu a arătat că se descurcă şi cu pixul, şi cu pistolul.

O manifestare devenită tradiţie i-a adus, din nou pe reprezentanţii presei cărăşene în poligonul de tragere a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi „Gl. bg. Vasile Zorzor“ din Reşiţa, în cadrul acţiunilor demarate cu ocazia Zilei Jandarmeriei, marcată în fiecare an la 3 aprilie. „Am decis să oferim jurnaliştilor cu care am colaborat de fiecare dată foarte bine, ocazia de a se întrece în trasul la ţintă, în cadrul «Cupei Presei». Activitatea a decurs pe două şedinţe de tragere – una de reglaj care i-a obişnuit pe trăgători cu armamentul, iar cea de a doua, de precizie care arată concret câştigătorii acestei competiţii“, a explicat col. Adrian Bîcleşanu, inspectorul şef al IJJ Caraş-Severin.

În funcţie de numărul cartuşelor care şi-au atins ţinta şi locul în care au atins-o, jurnaliştii participanţi au primit diplome şi cupe. Pentru că a fost singura reprezentantă a sexului feminin care a luat ţinta în cătare, colega noastră Lavinia Predescu a primit, în plus, şi un buchet de trandafiri din partea conducerii Inspectoratului. Pe lângă momentul festiv, jandarmii cărăşeni au decis să facă şi o surpriză participanţilor oferind o porţie de fasole cazonă cu afumătură, foarte apreciată, mai ales de cei care şi-au adus aminte de stagiul militar. „Pe lângă competițiile care au precedat Ziua Jandarmeriei, am hotărât să organizăm şi această acţiune neprotocolară, în aşa fel încât să arătăm că relaţiile cu presa se fac şi «off the record», cu prietenie“, a mai amintit, în final, col. Bîcleşanu.