Au „muşcat“ din muşcatele de pe Podul Roşu - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Ca într-un joc de-a v-aţi ascunselea, uite floarea nu e floarea, muşcatele de pe Podul Roşu din staţiunea Băile Herculane apar şi dispar de pe o zi pe alta!

Ideea de a pune flori de o parte şi de alta a podului i-a însufleţit deopotrivă pe locuitorii oraşului de pe Valea Cernei şi pe turişti, care au întrezărit în muşcatele aşezate în ghivece suspendate un licăr de speranţă pentru reabilitarea renumelui de care s-a bucurat odinioară staţiunea. Florile au fost puse de tineri, însă din cele zece ghivece câte au fost sâmbăta trecută au rămas doar patru în şase zile. Asta i-a înfuriat pe mulţi, fiindcă şi anul trecut florile au dispărut într-o săptămână.

Cu câte o floare dispărută pe zi, remarca Ilie Rădoi, care s-a implicat împreună cu tinerii în această acţiune, înseamnă că în ritmul ăsta dispar toate florile în zece zile. Se pare că nu e chiar aşa, pentru că au dat o mână de ajutor vecinii, aceştia punând la loc pelţuri: „Anul acesta avem vecinii ce colaborează cu noi, a spus Rădoi. Poate că florile și ghivecele de pe Podul Roșu vor deveni simbol al comunității pe care o dorim. (…) Aș vrea să pot spune că vom pune atâtea flori cât nu pot alții fura…“.

JCS-Alexandra Gorghiu