Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Patru constănţeni au fost prinşi la Rusca-Teregova, după ce au furat căldarea de cupru a unui cazan de răchie, la Herculane!

Luni, în jurul orei 13.27, un bărbat s-a plâns polițiștilor din stațiunea Băile Herculane despre faptul că patru necunoscuţi au intrat în locuința tatălui său, în vârstă de 79 de ani, de unde au sustras o căldare din cupru.

„Din verificări s-a stabilit că în aceeași zi, în jurul orei 12.30, sub pretextul că achiziționează fier vechi, 4 bărbați ar fi pătruns în curtea persoanei vătămate, iar prin distragerea atenției, ar fi sustras dintr-o magazie o căldare din cupru cu o capacitate de 95 de litri, folosită la distilarea răchiei, apoi ar fi plecat cu un microbuz într-o direcție necunoscută. Polițiștii au demarat imediat controale în trafic, autoutilitara cu care se deplasau cei 4 bărbați fiind identificată de polițiști pe raza localității Rusca-Teregova, în interior fiind găsită căldarea din cupru reclamată ca fiind sustrasă. Cei 4 bărbați cu vârste cuprinse 22 și 49 de ani, toți din județul Constanța, au fost conduși la sediul Poliției Stațiunii Băile Herculane pentru cercetări. Căldarea din cupru, estimată la o valoare de 10.000 de lei, a fost recuperată și restituită persoanei vătămate“, informează Poliţia judeţului.

Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt și continuă cercetările în acest caz.

JCS-A.M.