Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Un weekend de cod portocaliu a determinat mobilizarea în forță a echipajelor de intervenție și la nivelul reședinței județului. O serie de utilaje proprii autorității locale, plus altele închiriate, și zeci de tone de materiale antiderapante au fost folosite pentru bunul mers al circulației rutiere.

„Începând de vineri seara, angajații Direcției pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului au acționat la nivelul municipiului cu cinci utilaje cu lame și sărărițe, două utilaje cu lame și rezervoare de clorură, două tractoare cu lame tractate, un utilitar 4×4 pentru zonele înguste și pentru intervenții rapide. Mai mult, au fost închiriate utilaje de la agenții economici pentru a se putea face față solicitărilor. S-au consumat până duminică seara aproximativ 75 de tone de sare și 20 de tone de clorură. Stocurile sunt suficiente pentru perioada următoare. În zilele care urmează se va acționa în special pe microraioane, cartiere și zonele înguste. Pe arterele principale ale municipiului se circulă fără probleme, dar în condiții de iarnă. Probleme mai există în cartierele limitrofe și localitățile aparținătoare“, unde se intervenea inclusiv duminică seara, după cum ne asigurau reprezentanții municipalității.

Primăria Reșița le cere, însă, tuturor să pună mâna pe lopată și să-și respecte măcar partea de obligație, în caz contrar, de luni, 17 decembrie, se va trece la amenzi contravenționale cuprinse între 500 și 2.500 de lei, ce vor fi aplicate de inspectorii din cadrul primăriei, în urma unor controale: „Primăria Reșița face apel către toți cetățenii, persoane fizice și juridice, asociații de locatari/proprietari, instituții publice și private, și operatori economici să intervină pentru a degaja zăpada și gheața de pe trotuare și căi de acces, asigurând astfel circulația normală a cetățenilor, în conformitate cu prevederile legislative privind obligațiile și răspunderile care revin atât autorităților administrației publice, agenților economici, cât și cetățenilor, pentru buna gospodărire a localității“.

2 Comments

  1. E pe dracu, culmea tupeului in afara de strada principala totul e catastrofa, nu e curatat nu se poate circula pe strazile secundare. E mai rau ca niciodata, „colaborarea” prefectura, primarie si CJ a fost zero.

    Si in plus chinuim si copiii sa mearga la scoala, in Timis e zapada mai mica e campie si copiii au liber azi.

    Doamane fereste de o catastrofa adevarata ca ne ia dracu!

  2. nu va e rusine, nici macar o lama sau un excavator, sa ia zapada de pe arterele secundare, au trecut 2 tractoare o singura data in 2 zile.. minunata dezapezire!

    la banii primariei, cateva excavatoare cu cupa si cateva sute de litri de motorina, cerem foarte mult, nu?

Adaugă comentariu