Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Din nefericire, banii sunt din salarii care s-ar fi cuvenit personalului rămas neangajat. Ne lipsesc calificații! Potrivit șefului județului, banii vor fi folosiți tot pentru necesitățile asistenței sociale, unde nevoile sunt mari, iar banii sunt puțini!

Județul a aprobat de câteva ori anul acesta modificarea statului de funcții al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, fie pentru că s-au făcut angajări, fie pentru că s-au făcut diferite transformări de posturi. Vorbim aici de întreaga structură, cu toate instituțiile și centrele din subordine, din tot județul, cu o impresionantă schemă de personal de 1.094 de posturi, dintre care 109 funcții publice și 985 contractuale. Și cu toate angajările și transformările, posturile disponibile par să rămână mereu neocupabile.

Întrebat dacă nu cumva ar fi vorba despre probleme de management, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a explicat: „Noi am organizat concursuri în multe sectoare de activitate ale DGASPC-ului, și din păcate e o lipsă acută de personal calificat. Nu prea vine nimeni, noi am vrea să vină oameni și din afară, care să fie pregătiți, dar am moștenit și noi un sector foarte delicat, care din păcate are și foarte mulți bani la dispoziție. Un lucru bun este că, măcar dacă nu funcționează așa cum ar trebui, așa cum am visa, oricum lucrurile se îndreaptă pe diferite unghiuri. Avem și o economie substanțială acolo, deci vom putea să mai redirecționăm niște bani din estimările de a economisi, făcute la sectorul de salarii, de vreo 3,4 milioane de lei, să putem să-i mai plasăm în alte părți, tot legat de nevoile de asistență socială, și să îmbunătățim un pic condițiile de acolo. Într-o conjunctură în care știți că banii sunt puțini și nevoile sunt mari“.

JCS-Antoniu Mocanu