Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Reșițencele Arianna Penţa (tir) şi Estera Beatrice Vîlceanu (canotaj) au fost premiate de Direcția Județeană de Sport Caraș-Severin pentru rezultatele foarte bune obținute în anul 2024! 

Chiar dacă bugetul este redus, DJST a găsit resurse pentru a le oferi celor două campioane distincții și echipamente sportive. Arianna Penţa este campioană naţională la tir, la junioare, secţiunea Sporting, campioană naţională, la junioare, Compak Sporting și a participat Campionatul Mondial de Compak Sporting, desfășurat în Ungaria, unde a avut cel mai bun punctaj de la junioare, 171 din 200 puncte. Urmează la final de septembrie Cupa României de la Lugoj.

Estera Beatrice Vîlceanu este campioană la canotaj, obținând cu România medalia de aur în Finala A la Campionatele Europene U23, de la Edirne. Echipajul BW4+ a fost format din Delia Mirabela Gradinaciuc, Iuliana Isabela Boldea, Estera Vîlceanu, Larisa Bogdan și Rucsanda-Ioana Bucșa. De asemenea, România a obținut încă o medalie de aur cu echipajul de 8+1 feminin (BW8+) la Campionatele Europene Under 23, de la Edirne. Echipajul a fost format din: Daria-Ioana Dinulescu, Andreea Nicoleta Dinu, Ana-Maria Matran, Larisa Bogdan, Delia Mirabela Gradinaciuc, Georgiana Blănariu, Estera Vîlceanu, Elena-Diana Suta și Rucsandra-Ioana Bucșa.

„Sunt rezultate foarte bune. Arianna e reșițeancă de-a noastră, și cu acest prilej fac un apel la cluburile din Reșița și din județul Caraș-Severin. Sper că vom putea avea și la noi o secție de tir, pentru ca Arianna să vină să se antreneze acasă. Pentru că, din păcate, ea merge în alt județ pentru pregătire. O felicit și sper că și pe mai departe va obține rezultate foarte bune. În ceea ce o privește pe Estera Beatrice Vîlceanu, menționez că noi am premiat-o și anul trecut, iar ea a demonstrat acum că n-au fost rezultate întâmplătoare. Anul acesta a obținut două rezultate formidabile, două medalii de aur la Campionatele Europene U23. Performanţele au fost realizate în echipă, cu barca de 4+1 și cea de 8+1. Știți foarte bine cât de greu este să ajungi la un asemenea nivel. Ceea ce mă surprinde plăcut e faptul că a reușit aceste performanțe deși a avut probleme din cauza unei accidentări înainte de aceste Europene. Sunt sigur că ambele sportive vor continua să performeze la marile competiții internaționale. Eu le felicit și le asigur de tot sprijinul meu și al Direcției de Sport Caraș-Severin. În semn de apreciere, le-am oferit diplome, plachete și echipamente sportive.”, a declarat prof. Dorin Voina, inspector DJST.

JCS-Ștefan Moraru

Adaugă comentariu