Argint și bronz pentru luptătorii cărășeni la Mondialele pe plajă - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Trei medalii de argint și una de bronz au cucerit sportivii cărășeni la Campionatele Mondiale de lupte pe plajă! Tania Adam, Georgiana Copăceanu, Erich Loidl au obținut argintul, iar Vlad Caraș, la seniori, a câștigat medalia de bronz!

La finalul competiției, antrenorul Florin Dință s-a declarat foarte mulțumit de rezultatele obținute de sportivii reșițeni și a recunoscut superioritatea adversarilor din Turcia sau Grecia.

„Au fost rezultate foarte bune. O avem la nivel de cadeţi pe Tania Adam, care participase anterior la Campionatele Europene din Grecia, ieşind pe locul 4, iar aici la Campionatele Mondiale a făcut o frumoasă surpriză, devenind vicecampioană mondială. Ea a câştigat grupa cu Letonia, Grecia şi Bulgaria, iar în semifinală a învins o sportivă din America. Din păcate, finala a fost foarte scurtă, a avut un moment de neatenţie, mai ales că regulamentul de la plajă diferă puţin de cel de la luptele pe saltea, în sensul că dacă pici o dată pe spate se termină meciul. A pierdut cu o turcoaică, dar suntem foarte bucuroşi pentru rezultatul Taniei, care este legitimată la CSȘ Reşiţa. Ea a ieşit vicecampioană mondială la cadeţi feminin, categoria 60 kg. La nivel de juniori, Erich Loidl a făcut de asemenea un rezultat remarcabil, devenind vicecampion mondial la categoria 90 kg. El este legitimat la CSM Reşiţa. Foarte bine a luptat, a învins în semifinale un luptător din Turcia, dar în finală a fost învins de un sportiv din Grecia. Trebuie să fim sportivi şi să recunoaştem că grecul a fost mai bun. Competiţia s-a desfăşurat în condiţii foarte bune, chiar doresc să felicit Federaţia Română de Lupte pentru organizarea unui eveniment la care au participat peste 600 de sportivi din ţări cu tradiţie în lupte, precum Georgia, Azerbaidjan, Ungaria, Ucraina, Bulgaria sau Statele Unite. Au intrat în competiţie sportivi din peste 25 de ţări. La seniori, vreau să îl amintesc pe Vlad Caraş, care a reuşit să câştige medalia de bronz. În finala pentru bronz, el a învins un sportiv ucrainean. Vreau să o amintesc şi pe caransebeşeanca Georgiana Copăceanu, sportivă descoperită de antrenorul Dumitru Toc. Ea a devenit vicecampioană mondială la categoria 70 de kg. De la Reşiţa a fost prezent alături de sportivi şi antrenorul emerit Adrian Dacica. Am făcut deplasarea doi antrenori şi patru sportivi”, a declarat antrenorul Florin Dinţă, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte Caraş-Severin.

JCS-Ștefan Moraru