Caraş-Severin, Romania

ORAVIȚA – După ce constructorul nu și-a văzut la timp de treabă, contractul a fost reziliat, iar operatorul de apă se va ocupa de lucrările rămase!

Două importante contracte pentru infrastructura de apă și apă uzată, vizând Oravița și Bocșa, au fost în pericol în toamnă, când constructorul, pus sub semnul vânzării, a abandonat șantierele, cele două orașe rămânând cu străzile sparte, nerefăcute și fără rețelele care ar fi trebuit introduse. Ei bine, după un val de amenzi și presiuni, la Bocșa, constructorul și-a văzut de treabă, dar la Oravița a rămas fără contract, înțelegerea fiind reziliată. Pentru Oravița, „contractul a fost reziliat. În a 14-a zi – asta din câte îmi amintesc miercurea viitoare este ultima zi – trebuie să vină să predea șantierul, după care intrăm noi, intră societatea AquaCaraș, să finalizeze contractul, spune Gheorghe Filipescu, directorul general al operatorului județean. Legislația ne permite să preluăm în cazul lucrărilor care sunt peste 80% finalizate“.

Cu sau fără vechiul constructor, lucrările nu au termen de finalizare anul acesta. „Anul acesta intenționăm – dacă și Dumnezeu ne ajută – să executăm toate refacerile care nu s-au făcut de mulți ani, astfel încât azi orașul să nu mai fie tot desfundat, și să finalizăm canalizarea, cei 700 de metri, din fața Primăriei Oravița, care e cuprinsă pe un program de finanțare al autorității locale, și să comandăm echipamentele. Asta ne-am propus să facem în acest an. (…) Pentru Bocșa, nu am reziliat! Bocșa merge mai bine, constructorul își desfășoară activitatea mult mai bine“, a încheiat directorul AquaCaraș.

JCS-T.K.