Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Pentru cele câteva zile de şomaj tehnic aferente stării de urgenţă din martie, sistemul public de şomaj a virat deja aproape 6 milioane de lei către firmele afectate din judeţ! 

Până marţi, 28 aprilie, 661 de agenţi economici cărăşeni şi-au depus documentele necesare la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, pentru a primi banii pe care să-i plătească mai departe angajaţilor afectaţi. Şi vorbim aici despre indemnizaţa de şomaj tehnic pentru 9.859 de cărăşeni pentru care au fost suspendate temporar contractele individuale de muncă din inițiativa angajatorului.

„În urma procesării acestor documente, au fost viraţi banii pentru toate solicitările agenților economici, fiind achitată suma de 5.730.992 lei. Reamintim angajatorilor faptul că documentele necesare decontării șomajului tehnic pentru angajați, pentru luna aprilie 2020, se pot transmite pe platforma aici.gov.ro după data de 1 mai“, informează AJOFM CS. Chiar dacă la o primă vedere suma pare impresionantă, în medie, fiecărui beneficiar de indemnizaţie i-ar reveni undeva la 581,29 de lei, deci în niciun caz nu vorbim despre şomeri de lux.

Dincolo de cei cu contracte suspendate, mai afectaţi sunt cei care au rămas fără serviciu. „De la instituirea stării de urgență au fost depuse la AJOFM CS un număr de 613 dosare pentru acordarea indemnizației de șomaj, cele mai multe fiind la Reșița – 185, Caransebeș – 142 și Oțelu Roșu – 75. AJOFM CS va face în continuare toate eforturile și demersurile necesare, astfel încât toate solicitările din partea agenţilor economici și cetățenilor să fie rezolvate într-un timp cât mai scurt și mai eficient“, ne asigură instituţia.

JCS-Antoniu Mocanu