Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Astfel, prețul unei călătorii este, începând cu 1 ianuarie, de 3 lei, iar costul unui abonament de o lună de 100 de lei!

Practic, de ieri au intrat în vigoare prevederile Hotărârii Consiliului Local nr. 598 din 19 decembrie 2024, prin care au fost aprobate noile tarife aplicate de societatea Transport Urban Reșița (TUR). Față de 2,50 lei, cât a fost prețul unui bilet în 2024, de acum vom plăti 3 lei, în timp ce abonamentul lunar a fost „rotunjit“ la 100 de lei. Varianta achiziționării unui abonament este mai avantajoasă în cazul celor care călătoresc frecvent, o persoană care se deplasează la și de la serviciu pe parcursul a 20 de zile lucrătoare urmând să plătească doar 100 de lei și nu 120, cât ar fi echivalentul celor 40 de călătorii. În plus, abonamentul oferă posibilitatea efectuării de călătorii nelimitate, pe orice linie.

În afara acestor variante de bază, mai există posibilitatea achiziționării altor tipuri de abonamente, ale căror prețuri sunt următoarele: 1 zi – 9 lei; 5 zile lucrătoare – 30 lei; 7 zile calendaristice – 35 lei; abonament 6 luni – 550 lei; abonament 1 an – 1.000 lei; abonament lunar 50% donator de sânge – 50 lei; abonament pensionar – 30 lei; abonament student/postliceală – 25 lei. Totodată, prețul unui card este de 5 lei, nevalidarea acestuia va fi taxată cu 20 de lei, iar prețul unui bilet cu suprataxă va fi de 100 de lei.

Biletele și abonamentele vor putea fi procurate de la punctele fizice de vânzare de la casieria TUR și de la birourile de Taxe și Impozite, Govândari și Centru, alte opțiuni de achiziție a biletelor fiind punctele partenere de vânzare și chioșcurile de ziare. Achitarea contravalorii călătoriilor mai poate fi făcută prin SMS, cu cardul bancar în mijloacele de transport, la validatoarele speciale sau prin aplicația mobilă 24pay.

Începând de vineri, 03 ianuarie, casieria TUR se va muta în noua clădire a societății, situată pe Bulevardul Republicii, nr. 29.

JCS-Walter Fleck

2 Comentarii

  1. De fapt care este prețul real al.unui bilet, fără subvenții de la bugetul local? În București un bilet de. metrou , fără subvenții este 12 lei…cat o fi la Reșița un bilet de tramvai/autobuz? Asta ca să înțelegem cât plătim din taxele și impozitele noastre, cei care nu folosim transportul public local…

  2. nu te îngrijora,investițiile de acest fel nu sunt făcute pe baze de rentabilitate,diferențele sunt acoperite de la rectificări și ajung la imprumutul de stat pe care cu dobînzi vor fi plătite de copiii și copii celor care au grijă să muncească aici ori afară

Adaugă comentariu