Caraş-Severin, Romania

Anul nou începe cu scutiri şi nu este deloc o glumă! Este vorba despre deja tradiţionala scutire acordată la începutul fiecărui an pentru persoanele care doresc să-şi plătească dările către bugetul local.

Potrivit unei hotărâri aprobate de consilierii reşiţeni, persoanele fizice care achită integral, în perioada ianuarie-februarie, debitele principale restante, inclusiv amenzile contravenţionale pe care le au, vor fi scutite de la plata dobânzilor, a penalităţilor şi a majorărilor de întârziere care au curs de la împlinirea scadenţei până în momentul achitării efective a datoriilor.

Scutirea se acordă în baza unei cereri depuse la Serviciul Public de Impozite şi Taxe din subordinea municipalităţii, document la care trebuie anexate dovada achitării integrale a debitelor principale restante, inclusiv amenzi contravenţionale existente în sold, precum şi o copie a cărţii de identitate a persoanei în cauză. Această facilitate nu se acordă, însă, persoanelor juridice care înregistrează restanţe la plata dărilor către bugetul local.

Antoniu Mocanu