Antrenament cu public pentru CSM Reșița - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – La ultimul joc din 2021, CSM Reșița s-a impus sâmbătă, 4 decembrie, cu scorul de 7-0 în fața celor de la Progresul Ezeriș!

Fotbaliștii antrenați de Dan Alexa nu le-au dat nicio șansă celor de la Ezeriș și au deschis scorul încă din minutul 9, prin Mediop. La mijlocul primei reprize, Dalea l-a faultat în careu pe Bărboianu, iar Mediop a înscris de la punctul cu var al doilea său gol din acest joc. La cabine s-a intrat cu scorul de 3-0, deoarece Mediop a înscris din nou, reușind hatt-trick-ul în acest ultim meci din 2021. De remarcat faptul că Mediop, jucător adus în vară la insistențele lui Dan Alexa, a înscris 25 de goluri în 15 etape, fiind de departe golgheterul acestei serii.

După pauză, Reșița a mai înscris de patru ori, prin Aboubacar în minutul 61, Vasluian (75), Velcotă (83) și Munteanu (85). Așadar, s-a încheiat 7-0, iar băieții pregătiți de Dan Alexa au intrat în vacanță după acest meci. De cealaltă parte, prestația Ezerișului a fost una slabă, lucru subliniat și de antrenorul Dorian Arbănaș, care nu se aștepta la o înfrângere la un asemenea scor. CSM Reșița încheie anul 2021 pe primul loc, cu 43 de puncte, iar Ezerișul, cu 16 puncte, s-a poziționat pe locul 7.

„A fost un joc la discreția noastră, am început bine meciul, am fructificat ocaziile avute și cred că am terminat bine acest sezon. Am avut o evoluție bună pe tot parcursul anului, felicit echipa și nu doar jucătorii care au evoluat mai mult. Mă refer și la cei care au jucat mai puțin, deoarece au arătat caracter și au fost lângă echipă în toate momentele. Am intrat deja în vacanță și după data de 10 ianuarie o să începem pregătirile. Urmează o perioadă importantă pentru noi. Este regulamentul de așa natură încât indiferent de câte puncte avem avans, tot vom avea de disputat două baraje. Trebuie să facem pașii corecți pentru că trebuie să promovăm în Liga 2, iar apoi obiectivul va fi Liga 1. Doi sau trei jucători ne dorim să aducem în această iarnă”, a declarat antrenorul Dan Alexa.

Dacă rosso-nerii se gândesc deja la barajul pentru promovarea în Liga 2, la Progresul Ezeriș lucrurile sunt mai complicate. „Scorul final ne scutește de orice comentariu, a fost un antrenament pentru CSM Reșița. Am încercat să jucăm o perioadă de timp, iar apoi cred că am fost mai mult jaloane pentru antrenamentul lor. Singurul lucru bun pentru noi este debutul juniorului Crețu Mario (născut în 2006), de la grupa U17 a lui Anghel Daniel. Turul de campionat a început bine pentru noi, am adunat puncte, am fost acolo sus până într-un moment când situația financiară s-a rupt. Au început să apară problemele financiare, iar după cum se vede și în clasament, jocul echipei a dat înapoi. Vom încerca să ducem acest campionat până la sfârșit și apoi vom vedea ce vom face”, a spus Cristian Șodâncă, președintele Progresului Ezeriș.

Antrenorul Dorian Arbănaș și-ar fi dorit ca jucătorii săi să fie mult mai ambițioși, având în vedere faptul că mulți au plecat de la juniorii CSM-ului. „Ce mai poate fi de spus? 7-0, fără drept de apel. Nu vreau să caut scuze, dar mă așteptam ca jucătorii mei să aibă un anumit orgoliu, chiar dacă în ultima săptămână abia am făcut două antrenamente legate. Având în vedere că mulți au venit de la CSM Reșița, mă așteptam de la ei să aibă altă atitudine, dar din păcate, m-am înșelat. Aceasta este situația, bine că am reușit să facem 16 puncte având în vedere greutățile cu care ne confruntăm. Oricum, scorul de 7-0 este meritat. Am întâlnit o echipă de nivelul celor din Liga 2, spre Liga 1, cu fotbaliști experimentați. N-am luat în toată cariera mea șapte goluri, nici când eram fotbalist, dar asta este, din greșeli învățăm. Se pare că noi am intrat în vacanță de ceva timp și oficial din acest moment. Condițiile sunt grele la echipă și vom vedea ce va fi din iarnă”, a declarat Arbănaș.

CSM Reșița: Sebastian Micu, Ștefan Bărboianu, Sergiu Rimovecz, Valentin Munteanu, Ionuț Cioinac, Ion Vasluian, Amir Jorza, Marian Drăghiceanu, Mediop Ndiaye, Laurențiu Breșneni și Gakou Aboubacar. Rezerve: Zimmermann, Ciubotaru, Fota, Ardei, Velcotă, Sima, Negru și Călin.

Progresul Ezeriș: Cristian Birăescu, Ionuț Mărgan, Robert Dalea, Alexandru Giurică, Marian Musteța, Ioan Derbac, Marius Musteța, Iosif Rotariu, Marius Călin, Nicolae Popescu și Rafael Hrudei. Rezerve: Spînu, Barbu, Dumitru, Arjocan, Crețu, Constantin și Dediu.

JCS-Ștefan Moraru