Caraş-Severin, Romania

PRIGOR – Anul 2020 va aduce drumuri moderne, străzi asfaltate şi o îmbunătăţire a calităţii apei pentru locuitorii comunei Prigor.

Pe agenda Primăriei se găsesc, între altele, finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a 3,3 km de străzi din comună. Lucrarea, în valoare de 1.250.000 lei, finanţată din fonduri proprii, a fost începută anul trecut, iar acum este realizată în proporţie de 90%, fiind stopată pe perioada iernii. Primarul comunei apreciază că până la sfârşitul lunii martie lucrările vor fi finalizate în totalitate şi se va face recepţia. De asemenea, vor fi demarate lucrările la reabilitarea şi modernizarea a 12 km de drumuri comunale, cu finanţare prin PNDL, în valoare de 3,3 milioane lei. Ordinul de începere a execuţiei a fost dat încă din octombrie 2019, dar constructorul care a câştigat licitaţa a solicitat o amânare a începerii efective a operaţiunii, urmând ca în martie să se apuce de treabă. Autorităţile locale au primit asigurări că anul acesta vor putea face recepţia proiectului.

„Acum aşteptăm să treacă iarna şi din martie ne apucăm de lucru. Am primit asigurări de la constructor că vor termina anul acesta, adică vor respecta termenul prevăzut în contract. Se vor amenaja rigole, podeţe, tot ce trebuie pentru o infrastructură modernă. De asemenea, din bugetul pe 2020 am alocat 182.000 de lei pentru reabilitarea punctelor de captare a apei de la Prigor şi Borlovenii Vechi. Apa vine de multe ori tulbure şi are o calitate necorespunzătoare. Vom schimba nisipul din bazine şi dorim să amenajăm şi un lac de decantare la Prigor. Lucrările le vom finaliza anul acesta, scopul fiind acela de a oferi o apă curată şi conformă locuitorilor noştri. Un alt proiect la care ne gândim în acest este găsirea unei surse de finanţare pentru amenajarea unei staţii de epurare la Prigor“ declară Antonică Moţ, primarul comunei.

JCS-Flavius Militaru

Adaugă comentariu