Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Consiliul local a aprobat vânzarea către chiriași a 12 asemenea locuințe din totalul de 400. Este vorba despre șapte apartamente de pe str. Pinilor, trei de pe str. Fântânilor și două de pe str. Sportului!

Primarul Ioan Popa încurajează ceilalți chiriași ANL să facă demersuri pentru a cumpăra apartamentele în care locuiesc, întrucât momentul este prielnic, prețurile scăzând considerabil. „Primăria are aproximativ o mie de apartamente, din care o bună parte sunt sociale, de stat sau serviciu. În regim de ANL sunt aproximativ 400. Până acum nu s-au vândut ANL-urile din două motive. N-au fost dezmembrate toate blocurile, iar sistemul de calcul al prețului locuințelor ANL dădea un preț foarte mare. S-a revenit asupra sistemului de calcul, iar acum prețurile sunt foarte bune. La un moment dat băteau spre 1.000 de euro mp, iar acum au scăzut până spre jumătate din acestă valoare. Acum vânzarea se întâmplă și pentru că am majorat puțin chiriile și oamenii încep să se gândească mai degrabă să cumpere.”, a punctat Popa.

Conform primarului, solicitările de cumpărare a locuințelor ANL încep să curgă pe adresa primăriei. Nu la fel ca viitura de zilele trecute, însă într-un ritm bun pentru oraș. Din vânzarea ANL-urilor, primăriei îi revin două-trei procente din prețul de vânzare, însă marele câștig îl reprezintă punctajul orașului, care dă dreptul de a solicita alte clădiri în regim de ANL. Lucru pe care Reșița deja îl cere, pentru că are câteva proiecte câștigate.

În privința acestui aspect, primarul a vorbit despre trei tipologii de rezidență la care primăria lucrează. Clădirile pentru tinerii căsătoriți și locuințele sociale din Stavila sunt în lucru. Apoi sunt proiectele pentru medici și personal medical, care au fost aprobate și urmează semnarea contractului cu ANL. De asemenea, primăria lucrează și la proiecte ANL pentru persoane din orice categorie socială, la care de asemenea urmează să semneze contractul de lucrări.

JCS-Ionel Ivașcu