Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Înființarea așa-zisei Poliții a animalelor arată că violența, neglijența și abuzurile sunt obiceiuri frecvente și asupra necuvântătoarelor!

Anul trecut, în județul nostru, structurile de protecție a animalelor au obținut rezultate notabile. Cetățenii au sesizat 28 de infracțiuni, cu 8 (40%) mai multe decât anul anterior, fiind întocmite tot atâtea dosare penale. Au fost înregistrate 226 de petiții și reclamații, ceea ce înseamnă cu 108 (91,5%) mai multe decât în 2022, dintre acestea fiind soluționate 225.

În total, la capitolul protecția animalelor, au fost aplicate 320 de sancțiuni contravenționale (cu 134 mai multe decât în anul precedent), valoarea acestora cumulând 242.450 de lei, fiind derulate 356 de acțiuni și controale, cu 159 (80,7%) mai multe decât în 2022.

Amintim faptul că, în anul 2021, a fost operaționalizat Biroul pentru Protecția Animalelor, în cadrul Poliției județului, având atribuții privind prevenirea și combaterea faptelor ilegale îndreptate împotriva animalelor, a relelor tratamente și a cruzimii față de acestea, privind verificarea respectării regimului de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, pe linia verificării condițiilor de sănătate, bunăstare și deținere a animalelor la nivelul unităților de tipul stânelor sau taberelor de vară existente în Caraș-Severin, dar și privind identificarea și verificarea adăposturilor publice și private unde sunt adăpostite animale cu sau fără stăpân.

JCS-A.M.