Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Și cu 4 dosare penale, în doar 10 zile, la începutul lui aprilie, în urma acțiunilor polițiștilor cărășeni pentru protecția animalelor!

Din scurtul bilanț transmis de Poliția județului putem afla că acțiunile Biroului pentru Protecția Animalelor, din luna aprilie, s-au soldat cu aplicarea de sancțiuni contravenționale, dintre care amenzi în valoare de peste 13.000 de lei, și cu întocmirea a 4 dosare penale.

„În perioada 01-10 aprilie 2024, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au continuat activitățile pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale îndreptate împotriva animalelor, iar în urma verificărilor efectuate și a neregulilor constatate au fost întocmite 4 dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de «intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor». De asemenea, pentru neîndeplinirea de către deținătorii de animale a obligațiilor privind identificarea animalelor, asigurarea asistenței medicale a acestora, a hranei și a îngrijirii corespunzătoare, polițiștii au aplicat luna aceasta 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 13.200 lei. Cercetările în cadrul dosarelor penale sunt continuate sub supravegherea procurorilor de caz urmând ca, în funcție de rezultatele acestora, să fie dispuse măsuri legale.“, transmite Poliția județului.

Oamenii legii au ținut să reamintească faptul că intervențiile chirurgicale care modifică aspectul animalelor sau urmăresc alte scopuri decât cele curative – cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților – constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

JCS-A.M.