Caraş-Severin, Romania

PRIGOR – Primăria Prigor are documentația gata pentru cele două utilități și așteaptă finanțarea. La aproape 26 de milioane de lei se ridică valoarea cumulată a celor două proiecte pentru care primăria mai are de depus ultimele documente la Ministerul Dezvoltării!

14,8 milioane de lei valorează doar proiectul care vizează apa comunei. Din declarația primăriței Simona Miclău, am reținut că acesta țintește realizarea unui foraj, împreună cu introducerea apei curente în localitatea Putna și suplimentarea sursei de apă la Prigor, Pătaș și Borlovenii Vechi. „La Putna se introduce rețeaua pe o lungime de aproximativ 1,5 km. În celelalte localități apa există, dar rețeaua este înființată ca apă la cișmea. Se va face suplimentarea rețelei, împreună cu branșamente la gospodării.”, am aflat de la Simona Miclău.

Potrivit edilului, la Prigor și Borlovenii Vechi proiectul include și reabilitarea filtrelor de apă. De asemenea, pe o porțiune de 7 km de la captare până la înmagazinare, va fi introdusă o conductă mai mare pentru a putea face față solicitărilor. Filtrele vor fi reabilitate și la Prigor, acolo unde va fi introdusă o conductă de aproximativ 1 km de la captare la înmagazinare.

Despre proiectul de canalizare, am aflat că vizează introducerea rețelei în satul Putna și că aceasta va fi pompată în rețeaua de la Prigor. Aici, canalizarea a fost introdusă mai demult, însă nu este funcțională întrucât nu există stație de epurare. Aceasta însă urmează să fie construită prin actualul proiect care se ridică la valoarea de aproximativ 11 milioane de lei. „Pentru ambele proiecte, au trebuit intabulate toate străzile pe sub care trec acestea. Cu acest demers suntem pe ultima sută. Ulterior, probabil, vom semna contractele de finanțare, după care vom demara procedura de licitație pentru cele două lucrări.”, a încheiat Simona Miclău.

În paralel cu aceste proiecte, primăria are în vedere și alte obiective precum căminele culturale din Borlovenii Vechi și Pătaș, pentru care au fost deja semnate contractele de finanțare.

JCS-Ionel Ivașcu