Caraş-Severin, Romania

ROMÂNIA – O fată din Bucureşti a fost înmatriculată la ordinul ministrului Afacerilor Interne, după ce profesorii de la Academia de Poliție au picat-o pe nedrept, iar fata făcea de atunci tratament pentru depresie!

Povestea e simplă, tristă, dar cu final fericit. Tânăra s-a înscris la Academia de Poliție, a dat examenele de admitere și a picat deși se aştepta sau ar fi trebuit să promoveze. Însă, ştiind că a învăţat, mama ei a avut curaj şi a sesizat Ministrul Afacerilor Interne pentru a-şi susţine cauza. Marcel Vela a dispus urgent un control care a confirmat faptul că Andreea Popescu chiar a învăţat, şi încă prea mult. Iar motivul pentru care profesorii de la Academie au picat-o este unul de neînţeles: fata nu a scris răspunsurile succint, iar unele răspunsuri corecte i-au fost anulate pentru că s-a depăşit spaţiul alocat.

„Am aflat în urma sesizării unei mame disperate că fiica ei a ajuns să faca terapie la un psiholog fiind în depresie, dupa ce în septembrie anul trecut, la admiterea în Academia de Poliţie, cineva i-a distrus sufletul, speranţele şi destinul. Desi a răspuns corect la examen, ea a fost respinsă. A contestat corectarea lucrării şi a fost declarată admisă printr-o decizie comunicată oficial de către Academie. După ce s-a bucurat că i s-a dat dreptate, comisia de contestaţie s-a răzgândit într-un mod incorect şi neregulamentar, asa cum a constatat Corpul de Control al Ministrului Afacerilor Interne, declarând-o din nou respinsă pe motiv că răspunsurile deşi erau corecte… au depăşit spaţiul alocat. Am luat decizia corectă reparând o nedreptate făcută unei copile nevinovate. Poate nu întâmplător, de astăzi, cu o zi înainte de Ziua Unirii, este studentă înmatriculată în anul I la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza“, a declarat, în exclusivitate pentru CAON, ministrul de Interne Marcel Vela.

Andreea Lucia Popescu a fost înmatriculată în anul I la Facultatea de Poliţie de Frontieră. Lucrarea ei a fost recorectată de cadre universitare care nu predau la Academia de Poliţie. Oare câtor tineri le-a mai frânt sistemul, de atâtea ori nedrept, aripile şi câţi s-au simţit azi răzbunaţi prin dreptatea făcută Andreei?

JCS-Nina Curiţa