Caraş-Severin, Romania

ROMÂNIA – O fată din Bucureşti a fost înmatriculată la ordinul ministrului Afacerilor Interne, după ce profesorii de la Academia de Poliție au picat-o pe nedrept, iar fata făcea de atunci tratament pentru depresie!

Povestea e simplă, tristă, dar cu final fericit. Tânăra s-a înscris la Academia de Poliție, a dat examenele de admitere și a picat deși se aştepta sau ar fi trebuit să promoveze. Însă, ştiind că a învăţat, mama ei a avut curaj şi a sesizat Ministrul Afacerilor Interne pentru a-şi susţine cauza. Marcel Vela a dispus urgent un control care a confirmat faptul că Andreea Popescu chiar a învăţat, şi încă prea mult. Iar motivul pentru care profesorii de la Academie au picat-o este unul de neînţeles: fata nu a scris răspunsurile succint, iar unele răspunsuri corecte i-au fost anulate pentru că s-a depăşit spaţiul alocat.

„Am aflat în urma sesizării unei mame disperate că fiica ei a ajuns să faca terapie la un psiholog fiind în depresie, dupa ce în septembrie anul trecut, la admiterea în Academia de Poliţie, cineva i-a distrus sufletul, speranţele şi destinul. Desi a răspuns corect la examen, ea a fost respinsă. A contestat corectarea lucrării şi a fost declarată admisă printr-o decizie comunicată oficial de către Academie. După ce s-a bucurat că i s-a dat dreptate, comisia de contestaţie s-a răzgândit într-un mod incorect şi neregulamentar, asa cum a constatat Corpul de Control al Ministrului Afacerilor Interne, declarând-o din nou respinsă pe motiv că răspunsurile deşi erau corecte… au depăşit spaţiul alocat. Am luat decizia corectă reparând o nedreptate făcută unei copile nevinovate. Poate nu întâmplător, de astăzi, cu o zi înainte de Ziua Unirii, este studentă înmatriculată în anul I la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza“, a declarat, în exclusivitate pentru CAON, ministrul de Interne Marcel Vela.

Andreea Lucia Popescu a fost înmatriculată în anul I la Facultatea de Poliţie de Frontieră. Lucrarea ei a fost recorectată de cadre universitare care nu predau la Academia de Poliţie. Oare câtor tineri le-a mai frânt sistemul, de atâtea ori nedrept, aripile şi câţi s-au simţit azi răzbunaţi prin dreptatea făcută Andreei?

JCS-Nina Curiţa

12 Comments

 1. Normal ar fi fost ca tanara sa fie inmatriculata in anul universitar viitor, pentru ca vom avea o studenta in depresie care va avea acces la pistol sau AKM pentru trageri in poligon…
  In caz de necaz cine isi asuma respinderea!? Vela? In niciun caz…

 2. Si eu am patit la fel, am participat la ijj Teleorman pe un post de ofiter avand singura lucrare cu nota peste 7, mi au anulat lucrarea pe motiv ca nu am tras linie – – – – – la răspunsurile greșite!

 3. Si profesorii respectivi, care au gresit ce-au patit ? Probabil ca nimic asa ca pot face asemenea nedreptati si de acum incolo. Vor aparea alte victime.

 4. Cite nedreptăți s au facut in aceasta tara sa speram ca poate generațiile viitoare vor avea parte de un viitor mai Onest sa speram ca actuala guvernare va reuși să mai modeleze.raul facut de alți dar va fi foarte greu.Voi tineri LUPTATI PENTRU DREPTATE SI ADEVAR

 5. Foarte laudabil gestul.
  Sa-i spuna cineva lui Vela sa revoce ordinul de a umbla tot Garcea cu girofarurile pornite chiar daca nu au nicio treaba!
  Seara, la intrarea in Farliug, erau 2 Garcea pe marginea drumului, masina lor era oprita inafara carosabilului, dar girofarele pornite.
  Avand rosu, ar fi trebuit sa opresc?
  Intreb si eu un ministru habarnist!
  Sau macar sa schimbe legea: Daca Garcea umbla cu girofarul pornit pe rosu, inseamna ca doar trebuie sa fie vazut.

  • Masura a fost dispusa chiar de catre minustru avand ca scop descurajarea bizonilor din trafic…
   Esti obligat sa opresti atunci cand sunt in functiune atat luminile de avertizare cat si semnalele sonore sau cand esti semnalizat special de catre politist…
   Pe cale de consecinta iti recomand sa mai pui mana pe carte iar cand vorbesti de Garcea uita – te in oglinda…

   • Eu stiu sa citesc.
    Tu! Esti Garcea militian sau Garcea lingau PLN-ist? (Inversarea e intentionata)
    Ia citeste de aici:
    Art.32.
    (1) Semnalele speciale de avertizare luminoase sunt emise intermitent de dispozitive de iluminare montate pe autovehicule si au urmatoarele semnificatii:
    a) lumina rosie obliga participantii la trafic sa opreasca în directia de mers cât mai aproape de marginea drumului;
    b) lumina albastra obliga participantii la trafic sa acorde prioritate de trecere;
    c) lumina galbena obliga participantii la trafic sa circule cu atentie.

  • Respect domnului ministru, dacă părinții aveau și dădeau 10000€ spaga cum se merge fata nu mai avea nevoie de contestații

 6. total incorecta interventia ministrului de interne! actiunea trebuia initiata in instanta de contencios adminsitrativ si dupa ce se pronunta curtea de apel Bucuresti fata ( daca castiga procesul) trebuia inmatriculata de catre Academie Nu MAI este implicat aici ci doar ACADEMIA! o miscare politica! iar Academia urma sa se indrepate material si disciplinar impotriva membrilor comisieiQ cam asta este legea! la contestatie rezulta un proces – verbal semnat de membrii comisiei de solutionare! anularea acestuia este strict apanajul JUSTITIEI nu a ministrului de interne! vrei sa fii corect dl. ministru?? dati ordin ACADEMIEI de eliminare a locurilor separate pentru minoritati la procedura de examne de admitere! acolo se vede daca ai curaj! toti candidatii sa se afle pe o singura linie de start! nu tiganii separat, maghiarii separat, lipovenii separat!

 7. Viteza maxima a fost stabilita la 50 km/ora in localitate pe o strada apartinand Drumului National –pentru ca este localitate !!! De acord! Insa cand vine vorba despre aplicarea AMENZII pentru nefolosirea luminilor de intalnire atunci ESTE DRUM NATIONAL…………..toti mai multi cred ca am luat-o cu totii razna! Si ca banii colectati sunt BALON DE OXIGEN pentru Bugetul (praduit) al tarii.,

 8. A nu se uita ca exista un Regulament de organizare si desfasurare a concursului de admitere si in art 95 spune in mod clar cum se completeaza in mod corect grila de raspunsuri. Daca se depaseste caseta de raspuns, acesta se anuleaza. In mod normal candidatul in cauza trebuia sa stie si avea obligatia sa se conformeze regulamentului.
  Ce fel de viitor student este cel care nu respecta un regulament si care ulterior trebuie sa respecte legea ???
  Daca nu respecta Regulamentul, credeti ca va respecta legea ???

Adaugă comentariu