Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Elevă în clasa a VIII-a B la Colegiul Naţional „C.D.Loga“ din Caransebeş și șefă de promoție, Ana-Maria Dragoș a obținut media 9,95!

Miercuri, 3 iulie, în jurul prânzului, au fost publicate primele rezultate la Evaluarea Naţională. Deşi s-au înregistrat cinci note de 10, una la Limba şi literatura română, două la Matematică şi două la Limba şi literatura croată, niciun candidat nu a obţinut media 10.

Absolvenţii de gimnaziu au stat cu sufletul la gură până la afişarea primelor rezultate, înainte de contestaţii, la Evaluarea Naţională. Cea mai mare medie din judeţul Caraş-Severin este 9,95 şi a fost obţinută de Ana-Maria Dragoș, elevă la Colegiul Naţional „C.D.Loga“ din Caransebeş. „În spatele acestor rezultate de excepție se află multă muncă, perseverență și ambiție, dar acest succes nu s-ar fi materializat fără oamenii speciali din jurul meu. Cu aleasă recunoștință și prețuire, mulțumesc din suflet celor care m-au învățat să fiu OM în adevăratul sens al cuvântului, familiei mele minunate și stimatelor cadre didactice deosebite, și, nu în ultimul rând, lui Dumnezeu! Eu vă doresc să fiți buni mereu, să zâmbiți în fiecare zi și să iubiți din toată inima!“, a declarat Ana-Maria, în exclusivitate pentru Caon.

Urmează apoi un candidat de la Şcoala Gimnazială nr. 3 Oţelu Roşu, cu media 9,77. Pe următoarele locuri, la egalitate, se află doi elevi, unul de la Şcoala Gimnazială Nr. 7 Reşiţa şi unul de la Şcoala Gimnazială „Marius Şandru“ Reşiţa, ambii obţinând media 9,72. Un rezultat foarte bun l-a înregistrat şi un candidat de la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Reşiţa, acesta fiind notat cu 9,70.

După rezolvarea contestaţiilor și afișarea rezultatelor finale, începe etapa admiterii la liceu. Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților claselor a VIII-a va avea loc pe 24 iulie. Completarea fișelor de înscriere la liceu are loc în perioadele 11-12 iulie și 15-22 iulie. Pe 24 iulie sunt afișate rezultatele repartizării computerizate, urmând ca depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați să se realizeze între 25 și 30 iulie. Între 31 iulie şi 2 august, comisia județeană de admitere va rezolva situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, o reprezintă media generală la Evaluarea Națională, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele scrise. Excepţia de la această regulă o reprezintă unităţile din învăţământul liceal vocaţional.

JCS-Nicoleta Moraru

1 Comentariu

Adaugă comentariu