Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Polițiștii cărășeni ne spun că au fost la datorie și au acționat inclusiv în prima zi de Crăciun, pe drumurile publice din județ. Și chiar dacă toți suntem conștienți că alcoolul și drogurile la volan pot conduce la tragedii, tocmai ele au fost motiv de dosar penal în plină sărbătoare!

În 25 decembrie, la ora 1.20, un tânăr de 20 de ani din Reșița a fost prins de către polițiști în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Revoluția din Decembrie din municipiu, testarea DrugTest indicând, în cazul acestuia, rezultat pozitiv pentru amfetamină.

În aceeași noapte, la ora 1.25, polițiștii din Mehadia au oprit în trafic, pe DJ 608, în comuna Cornereva, un autoturism care circula din direcția Rusca spre Teregova, condus de un tânăr de 19 ani care nu doar că n-avea permis pentru nicio categorie de vehicule, dar mai era și „parfumat“. În cazul său, testarea cu alcooltestul a indicat un rezultat de 0.38 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Iar la ora 2.31, polițiști din Moldova Nouă au tras pe dreapta, pe DN 57, la Coronini, un autoturism care circula dinspre Berzasca spre Moldova Nouă, condus de un tânăr de 25 de ani, din Berzasca, în cazul căruia etilotestul a indicat un rezultat de 0.53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În dimineața zilei de Crăciun, la ora 6.20, polițiști din Mehadia au oprit pentru control, în Valea Bolvașnița, un autoturism care se deplasa din direcția DC 30 – Valea Bolvașnița către DN 6. Fiind testat cu aparatul etilotest, conducătorul autoturismului, un tânăr de 22 de ani, din Mehadia, avea o alcoolemie de 0.95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus de polițiști la cel mai apropiat Centru de Permanență pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, însă tânărul a refuzat recoltarea.

În noaptea de 25 spre 26 decembrie, la ora 1.20, polițiștii reșițeni au tras pe dreapta, pe strada Primăverii din municipiu, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, în cazul căruia aparatul DrugTest a indicat rezultat pozitiv pentru THC (din planta de canabis).

„În toate cazurile prezentate mai sus au fost întocmite dosare penale, iar polițiștii continuă cercetările pentru tragerea la răspundere penală a celor vinovați. Alcoolul și drogurile la volan pot conduce la producerea unor tragedii pe drumurile publice. Circulați conștient și responsabil! Nu vă puneți în pericol viața și nu fiți indiferenți față de ceilalți participanți la trafic!“, a încheiat Poliția județului.

JCS-A.M.