Caraş-Severin, Romania

ARMENIȘ – Olteanul de 40 de ani a fost prins conducând pe DN 6 un autoturism cu numere de Franța și permis de SUA, fără a deține permis internațional!

În noaptea de 8 spre 9 februarie, în jurul orei 4.10, polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene au tras pe dreapta, pe DN 6, la Armeniș, autoturismul înmatriculat în Franța, la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 40 de ani din județul Dolj. „La controlul documentelor, bărbatul a prezentat un permis de conducere emis de autoritățile americane, fără a deține permis de conducere internațional. De asemenea, la testarea cu aparatele din dotare cu privire la consumul de alcool și substanțe psihoactive, rezultatul a fost 0 în cazul consumul de băuturi alcoolice. Cu privire la consumul de substanțe psihoactive, în urma testării, au rezultat suspiciuni privind prezența unor astfel de substanțe. Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru determinarea prezenței substanțelor psihoactive în organism, rezultatul analizelor medico-legale constituind probă în cadrul dosarului penal. În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România, iar cercetările sunt continuate.“, precizează Poliția județului.

Nu trebuie uitat faptul că, pentru a conduce un autovehicul pe teritoriul României, titularii de permis de conducere național – eliberat de state care n-au semnat Convenția asupra circulației rutiere, deschisă spre semnare la Geneva la 19 septembrie 1949, nici Convenția asupra circulației rutiere, încheiată la Viena la 8 noiembrie 1968, care nu sunt nici membre UE și nici n-au încheiat cu România tratate de recunoaștere reciprocă a permiselor – trebuie să posede și permis de conducere internațional. Document pe care, însă, doljeanul nu l-a obținut, astfel că pe lângă fumuri, mai are și capul de acuzare pentru conducere fără permis.

JCS-A.M.