Amenzi rutiere de 100.000 de lei, în şase ore - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – 40 de poliţişti rutieri din patru judeţe – Caraş-Severin, Timiş, Mehedinţi şi Hunedoara – şi-au dat mâna pentru o acţiune de tip preventiv-reactiv, în sistem integrat, pe DN 6 şi DN 68. Aceasta s-a derulat între orele 11.00 şi 17.00 şi a urmărit reducerea numărului de victime prin accidente rutiere!

„Timp de şase ore, echipajele de poliție au acționat cu 12 mijloace radar fixe și mobile, oprind pentru control 352 de autovehicule și legitimând peste 450 de persoane. 249 de conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de aproape 100.000 de lei, pentru încălcarea normelor rutiere. Cele mai multe sancțiuni (166) au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 14 permise de conducere, fiind retrase patru certificate de înmatriculare.

Dintre conducătorii auto cărora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, şapte au fost sancționați pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și şapte pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legal admise pe anumite tronsoane de drum“, informează Poliţia judeţului.

Şi dacă tot e pandemie, oamenii legii s-au uitat şi la respectarea restricţiilor, în acest context fiind constatate abateri pentru care au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale. „Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte atât regulile de circulație pe drumurile publice, cât și măsurile de protecție împotriva noului coronavirus și să nu uite faptul că viața și sănătatea sunt cele mai importante, iar conduita preventivă în trafic și în societate poate salva vieți“, a încheiat Poliţia judeţului, cu promisiunea continuării acţiunilor de acest gen.

JCS-A.M.