Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Memorialul „Valentin Boșca” a avut loc sâmbătă, 16 decembrie, la Park Arena, unde mai multe echipe formate din foști și actuali fotbaliști au jucat în memoria fostului mare portar al Reșiței! 

Echipele, opt la număr, și anume Prietenii lui Vali Boșca, Park Arena, Galacticii, Berarii Reșița, Milano, Arsenal, Voința Lupac și CSM Reșița U19 au disputat meciuri spectaculoase, iar fiecare formație a dorit să dovedească că este mai bună. Pe lângă meciurile echipelor înscrise la acest turneu memorial, s-a desfășurat și un meci de old-boys, în care au jucat foștii colegi de-ai lui Valentin Boșca. „Mă bucur că m-am reîntâlnit cu foști jucători de la CSM Reșița și l-am comemorat pe Valentin Boșca, care a fost colegul și prietenul nostru. A ieșit un spectacol frumos, au participat fotbaliști de valaore de la nivelul ligilor 2 și 3. Valentin Boșca a fost un om deosebit, a avut un caracter frumos, un fotbalist de valoare și, nu în ultimul rând, un prieten adevărat. Sperăm că acest memorial va continua și în anii următori în amintirea lui Valentin Boșca!”, a spus antrenorul Leontin Doană.

Gheorghe Popa, unul dintre organizatorii turneului și fost coleg cu Valentin Boșca, a declarat: „Am organizat a treia ediție a acestui turneu în memoria marelui portar care a fost Valentin Boșca. Cred că acest turneu se va organiza an de an de acum înainte. Singurul lucru care nu mi-a convenit la această competiție, până la urmă una amicală, a fost faptul că au fost puse prea multe ambiții în meciuri de către echipele participante. În rest, ne-am bucurat că am reușit să-l comemorăm pe Valentin Boșca. Am organizat acest turneu împreună cu foștii colegi de la CSM Reșița și le mulțumesc pe această cale. Cu ocazia acestui turneu, a fost un prilej bun pentru noi, cei care am activat la CSM Reșița, să ne reîntâlnim și să jucăm fotbal. Au venit la acest turneu memorial și foști fotbaliști care au jucat prin anii 1960 pentru Reșița și mă refer aici la Florea sau Ilieș, oameni care au participat la prima promovare a Reșiței în prima ligă.

JCS-Ștefan Moraru