Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Dacă numărăm la bucată, zeci de mii de ouă au fost îndepărtate de stomacurile cărășenilor, ținându-i pe aceștia departe de spitale.

Direcția Județeană Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a arătat că, în urma celor 16 alerte emise anul trecut prin sistemul rapid de alertă, au fost retrase de la comercializare şi reţinute oficial în vederea neutralizării 109.067 de ouă, 5.762 Kg ouă lichide, 400 litri de lapte, 169 kg carne și produse din carne.

Anul trecut au fost emise patru ordonanţe de interzicere a activităţii pentru tot atâtea unităţi trei măcelării şi o unitate de procesare lapte materie primă. De asemenea, au fost emise 14 ordonanţe de suspendare a activităţii pentru 15 unităţi: două tip măcelărie, una tip carmangerie, o unitate tip laborator cofetărie-patiserie, trei unităţi de vânzare directă a laptelui crud prin intermediul automatelor, o unitate tip restaurant, două unităţi de procesare a laptelui crud materie primă, două centre de colectare a laptelui crud materie primă, un centru de prelucrare a laptelui integrat în cadrul exploataţiei, un depozit alimentar, a explicat Petru Brăilă, șeful Biroului Control Siguranța Alimentelor.

D.S.V.S.A. a aplicat anul trecut 58 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 320.600 lei.