Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Un astfel de caz i-a determinat pe salvatorii cărășeni să amintească faptul că, în această perioadă, crește riscul producerii incendiilor generate de coșurile de fum necurățate sau neizolate față de obiectele din jur, care pot lua foc!

În perioada minivacanței de Ziua Națională, adică între 30 noiembrie și 3 decembrie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic“ al județului Caraș-Severin au desfășurat 35 de misiuni în zona de competență. Dintre acestea, preponderente au rămas misiunile de acordare de prim ajutor calificat și de asistență de persoane (31). Însă pompierii militari au intervenit și la 3 incendii: unul produs la un corp de clădire părăsită, unul izbucnit la un coș de fum, iar altul manifestat la vegetație uscată.

„În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 11.15, pompierii militari din cadrul Detașamentului Caransebeș au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei case particulare din localitatea Glimboca. În urma evenimentului a ars funinginea din interior, cel mai probabil incendiul izbucnind din cauza coșului de fum necurățat de funingine. În perioada sezonului rece, crește riscul producerii incendiilor generate de coșuri de fum neverificate, necurățate sau neizolate corespunzător față de materialele combustibile din apropiere.“, motiv pentru care salvatorii recomandă cărășenilor să ia măsurile necesare de precauție.

JCS-A.M.