Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Reșițeanca Alina Vuc, în vârstă de 27 de ani, este marea speranță a României la lupte libere pentru câștigarea unei medalii cât mai strălucitoare.  Aceasta va concura la categoria 50 de kg și este legitimată în prezent la Steaua București. Alina a fost descoperită de antrenorul Constantin Nicolae, la Reșița!

La Olimpiada de la Tokyo, ea va concura în optimi pe data de 6 august, iar dacă va trece cu succes, va evolua în sferturi și semifinale, tot pe data de 6 august. Finala va avea loc pe data de 7 august.

Cele mai bune rezultate din carieră obținute de Alina au fost:

– Locul 2 la Campionatele Mondiale Nur-Sultan 2019, categoria 50 kg;

– Locul 2 la Campionatele Europene Kaspiisk 2018, categoria 50 kg;

– Locul 3 la Campionatele Europene Novi Sad 2017, categoria 48 kg;

– Locul 2 la Campionatele Mondiale Paris 2017, categoria 48 kg;

– Locul 2 la Campionatele Europene Riga 2016, categoria 48 kg.

Mai sunt câteva zile până la deschiderea Jocurilor Olimpice! Sper ca la Tokyo să fiu cea mai bună variantă a mea! Vreau să mă întorc de acolo fără nici un regret! Acum ne aflăm în pregătire în baza olimpică de la Izvorani. Facem două antrenamente pe zi și încercăm să mai îmbunătățim unde se poate. Deocamdată, antrenamentele încă au o intensitate mare. Ne-am pregătit ani de zile pentru competiția asta. Mai avem de stat la Izvorani aproximativ două săptămâni după care vom pleca la Tokyo, cu o săptămână înainte de competiție. Pe 6 august începe competiția pentru mine și cu ajutorul lui Dumnezeu se va încheia pe 7, atunci când vor fi finalele. Sper să fiu în cea mai bună formă a mea pentru a-mi putea îndeplini obiectivul, și anume de-a câștiga medalia olimpică. În ultima perioadă ne-am pregătit în Polonia, Estonia și am avut un turneu de verificare recent la Istanbul. Ne-au lipsit stagiile de pregătire în afara țării din cauza pandemiei, dar acum a fost bine pentru că am avut parteneri de antrenament, fete medaliate la campionatele europene și campionatele mondiale și asta a fost un lucru foarte bun. În ultima perioadă am făcut foarte multă pregătire specifică și am încercat să corectăm greșelile pe care le fac în timpul luptei”, a declarat Alina Vuc.

JCS-Ștefan Moraru

FOTO: FRL