Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Alina Vuc n-a reușit să urce pe podium la Campionatul European de lupte, desfășurat în Polonia, la Varșovia. Reșițeanca descoperită de antrenorul Nicolae Constantin s-a clasat la finalul concursului doar pe locul 7!

„Campionatul European din Polonia nu s-a încheiat cu bine pentru mine! Îmi pare rău că nu am reușit să fac un concurs bun și sa fiu pe podiumul european! Nu am prea mult timp să plâng pentru că trebuie să mă pregătesc în continuare pentru cea mai importantă competiție! Mă bucur că sunt sănătoasă și că am atâția oameni lângă mine care mă sprijină în drumul spre glorie”, spune reșițeanca Alina Vuc.

România a câştigat la Campionatele Europene de lupte din Polonia patru medalii de bronz: trei la feminin, prin Andreea Beatrice Ana (cat. 55 kg), Kateryna Zhydachevska (cat. 59 kg) şi Kriszta Tunde Incze (cat. 65 kg), şi una la greco-romane, prin Răzvan Arnăut (cat. 60 kg).

Alina Vuc a prins o zi mai slabă şi a pierdut. Nu a învins-o o oarecare (n.r. – Oksana Livaci, sportivă din Ucraina medaliată cu aur şi argint la ultimele două ediţii ale CE), dar oricum nu asta era problema. Însă ne-am revenit şi am reuşit în cele din urmă să luăm patru medalii de bronz şi un loc cinci. Suntem mulţumiţi de cele patru medalii, mai ales că noi nu am impus obiectiv. Am spus că este doar un concurs de verificare, nu de obiectiv. Pentru că adevăratul concurs pentru obiectiv este turneul de calificare de la Sofia. A fost pregătire bună pentru sportivi, nu am pus presiune pe ei, le-am spus doar să se lupte cât mai bine la Varşovia. Mă bucur că unii dintre ei au reuşit să câştige. Patru medalii de bronz şi un loc cinci în condiţiile actuale este un rezultat bun”, a afirmat Răzvan Pîrcălabu, preşedintele Federației Române de Lupte.

Turneul de calificare de la Sofia se va desfășura în perioada 6-9 mai.

JCS-Ștefan Moraru