Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Reșițeanca a răspuns astfel acuzațiilor lansate de președintele Federației Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, care a spus despre Alina că este o sportivă fără atitudine și nu-și explică evoluția atât de ștearsă a acesteia!

Răzvan Pîrcălabu, președintele Federației Române de Lupte, a făcut radiografia înfrângerilor de la Tokyo suferite de Alina Vuc și Albert Saritov!  „Vă spun sincer, îmi vine să mă las! Nu credeam așa ceva nici în cele mai negre vise. Nu se poate, sunt total dezamăgit de lipsa lor de atitudine, de prestația lor. Ce să le mai fac? Le-am oferit toate condițiile! În Honolulu dacă doreau să se pregătească, îi duceam în Honolulu! Repet, nu le-a lipsit nimic. Da, erau între favoriți, și de ce să nu spunem, au avut și o tragere la sorți favorabilă. Saritov, pe partea lui, îl avea pe american, pe Snyder, campionul olimpic de la Rio, dar avea șanse la medalia de bronz. Dar Alina? Nu a avut-o pe Stadnik, pe azeră, nu a avut-o pe japoneză, pe Susaki, campioana mondială. Nu-mi explic evoluția ei atât de ștearsă, iar Albert m-a dezamăgit total. La experiența lor, nu-mi explic eșecul. Nu au avut curaj. Nici când erau conduși nu s-au dus peste adversar. Trăiesc niște sentimente amare. Mi-am neglijat familia, copiii mei mă văd mai mult în poze, mi-am neglijat afacerile și pentru ce? Pentru niște sportivi fără atitudine, care au crezut că pot obține rezultate așa din cer”, a declarat Pîrcălabu.

La scurt timp după declarația dură a președintelui FRL, replica Alinei Vuc nu a întârziat să apară. „Nu vă grăbiți să ne judecați atât de aspru și să cereți demisii! Suntem aceeași care v-am bucurat de atâtea ori și cu care v-ați mândrit când am adus medalii României! Am muncit foarte mult pentru această competiție dar din păcate nu am putut face mai mult! Vă mulțumesc celor care mi-ați trimis atâtea mesaje frumoase de încurajare! Puțină lume e lângă noi în momentele în care nu suntem pe podium! Îmi pare rău că am dezamăgit atâtea persoane care aveau așteptări mari de la mine și care m-au susținut în toată această perioadă de pregătire! Oricât de dezamăgiți ați fi de mine și oricât de supărați ați fi că am pierdut, vă asigur ca nimeni nu suferă mai mult decât mine în urma acestei înfrângeri dureroase!”, este mesajul postat de Alina Vuc.

JCS-Ștefan Moraru