Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Nu ca pacient, desigur, ci ca manager, fapt pentru care a și dat în judecată administrația județeană. În lupta cu fostul manager, Romeo Dunca n-a primit de la aleșii județului dreptul la un avocat, astfel că eventuala pierdere a procesului va fi suportată tot din buzunarul cetățeanului!

Cine poartă vina gestului care a împiedicat dreptul la un apărător pentru șeful județului? Opoziția, adică noua Putere, în frunte cu șeful acesteia, Ioan Crina. Și pentru că dreptatea n-are forcepsul atât de puternic precum sunt lanțurile cu care sunt legați unii de scaune, da, Alina Stancovici vrea din nou frâiele spitalului.

„Dorim să luăm un avocat din exterior pentru a mă reprezenta pe mine, în calitate de președinte al Consiliului Județean. Am fost dat în judecată de către dna Stancovici, pentru revenirea acesteia la Spitalul Județean. Biroul Juridic este un pic solicitat, ocupat, are multe pe cap și am dori să facem un studiu de piață și să luăm un avocat.“, a explicat Dunca.

Suspiciunile de legalitate ale consilierului Ioan Crina au fost lămurite de secretarul general al județului, Darian Ciobanu, pentru ca în final consilierul PSD să întrebe dacă n-ar fi mai bine ca președintele să-și angajeze singur, în particular, avocatul. Din păcate, fiind vorba despre funcția de președinte al CJ, nu poate fi vorba ca avocatul să fie plătit de Dunca în calitate de persoană fizică. „Sunt în calitate de președinte aici, ați dori să mă lăsați fără niciun fel de apărare, așa v-ar place, domnu` Crina!“, a exclamat Dunca, înainte ca proiectul supus votului să cadă.

„Încă un proverb românesc se adeverește: «Nici o fapta bună nu rămâne nepedepsită». Veselia din CJ venită din stânga a fost mare. Consilierii disciplinați au așteptat cuvântul domnului Crina după care, cu zâmbetul pe buze, au votat împotrivă. Adică împotriva angajării pe câteva mii de lei a unui avocat pentru a apăra președintele ales de cetățeni în procesul cu Alina Stancovici. Proces pentru că acest neastâmpărat PNL-ist a îndrăznit să trimită la alte îndeletniciri mai bine stăpânite decât conducerea unui spital un manager care, în doar primele 5 luni ale acestui an, a ratat să încaseze 2 milioane de lei pe servicii prestate de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Curios e că, fiind dat în judecată în calitate de președinte, nu de persoana fizică, nu aș putea angaja un apărător pentru mine ca persoană fizică, pentru că nu sunt parte în proces! Ce noroc că nu suntem în Evul Mediu, pentru că dacă Crina era șef la Inchiziție eram deja pe rug și cel puțin alți 10 tovarăși săreau cu feștila să-i dea foc! Iar mie nu-mi rămânea decât să strig, printre flăcări, în loc de «eppur si muove», «Laza e omul! Ce bine pentru cetățeni că ne-am scăpat de Stancovici!“, a concluzionat șeful CJ.

În aceeași linie, încheiem cu „eppur si muove“, adică „totuși se mișcă“. Lucrurile la Spitalul Județean…

JCS-Antoniu Mocanu