Alexandru Hergane dă muzica mai departe, aşa cum o trăieşte! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Pianistul, originar din Reşiţa, şi-a făcut cadou de ziua lui prima înregistrare video, pe noul canal de You Tube, Cinematic Piano!

Pianist concertist la Musikschulle Lahr, în Germania, Ionuţ Alexandru Hergane este născut la Reşiţa, în data de 24 mai 1990, iar la 30 de ani, pe care i-a împlinit duminică, el a dat start unui proiect nou la care putem fi părtaşi, graţie tehnologiei moderne. Este vorba de un canal nou de You Tube, conceput de artist pentru a-şi împărtăşi emoţiile exact aşa cum le trăieşte în timp ce interpretează o lucrare muzicală: „Am conceput acest canal din dorința de a da mai departe muzica, aşa cum o trăiesc eu, mărturiseşte pianistul la aniversară. Această cale de a o transmite mi se potriveşte aşa de mult, pentru că spre deosebire de scenă, unde emoțiile sunt prezente inevitabil, aici sunt liber să exprim în linişte cele mai adânci frumuseți ale pieselor, dragi mie. Aici permit doar emoțiilor pozitive intrarea şi de aceea interpretarea este una care îmi aduce satisfacție şi mie, şi vouă, celor care mă urmăriți. Ne place filmul, videografia, dar ce-ar fi ele fără muzică? Îmi doresc să vă bucurați de sunete şi de îmbinarea lor cu imaginea. Sunt entuziasmat să dau startul acestui nou proiect chiar în ziua în care împlinesc 30 de ani. Dacă vă place ce auziți şi ce vedeți, nu uitați să dați mai departe şi să vă abonați!“.

Ionuţ Alexandru Hergane a început studiul pianului la Liceul de Arte „Sabin Păutza“ din Reşiţa, a absolvit Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă“ şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj – Napoca, secția Interpretare. Are un master în pian la Staatliche Hochschule für Müsik din Trossingen – Germania la clasa prof.Tomislav Nedelkovic – Baynov, e pianist concertist, aşa cum precizam, şi profesor de pian la Musikschulle Lahr. Ce poate fi mai frumos decât să dăruieşti mai departe emoţia pură a muzicii, interpretată aşa cum o simţi, nealterată de vibraţii negative care-i pot ştirbi curgerea în univers. Primul video de pe noul canal este o înregistrare a piesei „Gnossienne“ Nr. 1 de Erik Satie.

La mulţi ani, Ionuţ Alexandru Hergane, să fie de bun augur acest nou început!

JCS-Alexandra Gorghiu