Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Atletul de la CS Universitatea Reşiţa, ocupă locul patru în Top Sport Caraş-Severin 2012.După o perioadă în care a reprezentat în paralel două cluburi, CS Universitatea Reşiţa şi CSM Craiova, în localitatea sa natală, Alexandru Ghinea a fost transferat definitiv anul trecut la gruparea studenţească din municipiul de pe Bârzava. Alexandru Ghinea este şi student al Universităţii „Eftimie Murgu“ din Reşiţa.

În 2012, Ghinea a participat cu succes la Campionatul Naţional de Atletism pentru seniori, competiţie găzduită de Stadionul Dinamo din Bucureşti. Evoluând în proba sa preferată, 3.000 m obstacole, atletul de la CSU Reşiţa a intrat în posesia titlului de campion naţional, parcurgând distanţa în opt minute, 58 de secunde şi 88 de sutimi.

„Îmi pare bine că am reuşit să câştig titlul de campion naţional, spunea la vremea respectivă Alexandru Ghinea. Am avut un sezon destul de greu din cauza unor accidentări, nu m-am refăcut cum trebuia. Dar este bine că s-a terminat cu bine acest Campionat Naţional şi sper ca 2013 să fie unul foarte bun pentru mine, să începem pregătirea pentru marea performanţă. Pentru 2013 am în obiectiv Campionatul Mondial de seniori, Cupa Europei pe echipe unde România vrea să promoveze în Superligă. Sper să ajut cât pot de mult echipa României. Pentru 2013 nu sunt pe deplin mulţumit, pentru că am vrut să-mi fac baremul de participare pentru Jocurile Olimpice de la Londra, dar nu am reuşit din cauza accidentărilor pe care le-am avut. Oricum, susţinerea din partea CS Universitatea Reşiţa şi a domnului Octavian Măzăran a fost foarte mare, îi mulţumesc foarte mult pe această cale, sper să colaborăm la fel de bine şi pe viitor, să reprezint cu succes Reşiţa şi totul să decurgă foarte bine.“