Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Pe surse, am aflat că Biroul Electoral Central a admis contestaţia PNL, iar un nou scrutin pentru fotoliul de primar va fi organizat în octombrie, fără ca Adrian Torma să mai aibă dreptul să participe!

PNL Caraş-Severin a făcut la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a procesului electoral din 27 septembrie pe motive de fraudare a votului, dar şi pentru alte nereguli. În cererea respectivă, PNL Caraş-Severin cere BEC să anuleze procesul constatator pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă, „deoarece există motive serioase de fraudare a procesului electoral şi efectuarea de cercetări privind fraudarea alegerilor“.

Totodată, PNL a solicitat anularea propunerii de candidatură a lui Adrian Torma din partea Alianţei PRO Caraş-Severin şi reluarea alegerilor pentru funcţia de primar. Liberalii îşi motivează cererea, printre altele, cu faptul că: „tabletele nu s-au închis pe cheie, s-a plecat din secţiile de votare cu ele deschise. Altă situaţie este aceea că în momentul în care în BEC Nr. 6 Moldova Nouă s-au verificat procesele verbale, tabletele si buletinele de vot, doamna preşedinte observând ca nu se închid tabletele pe cheie le-a permis operatorilor să redeschidă tableta şi să facă rectificări. În momentul în care s-au controlat buletinele anulate (cele ştampilate cu ştampila de control şi nefolosite) în sediul BEC Nr. 6 Moldova Nouă, doamna preşedinte a luat din teancul celor nule şi le-a distribuit secţiilor ca să se închidă cheia pe tabletă. Doamna preşedinte BEC Nr. 6 Moldova Nouă a plecat la Biroul Electoral Județean Caras-Severin cu şoferul şi secretara primarului şi cu maşina primăriei, fără a fi însoţiţi de paza autorizată“.

Potrivit surselor noastre, BEC ar fi admis contestaţia PNL, iar un nou scrutin pentru fotoliul de primar va fi organizat în octombrie, fără ca Adrian Torma să mai aibă dreptul să participe.

Astfel, inclusiv decizia BEJ Caraș-Severin, care a refuzat reluarea alegerilor la Moldova Nouă, a fost invalidată de către Biroul Electoral Central!

JCS-Nina Curiţa