Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – La Băile Herculane a ajuns al doilea premiu internaţional, după cel câştigat în anul 2019. S-a întâmplat zilele trecute la Belgrad, acolo unde Bacolux Afrodita Resort & Spa a obținut premiul „Best Spa Hotel” în cadrul Balkan Spa Summit!

„Este o adevărată bucurie să primim acest semn de recunoștință a muncii echipei. Credem cu tărie că Herculum Spa, din cadrul Bacolux Afrodita Resort & Spa, este în topul centrelor spa ce au readus stațiunii serviciile demne de locul pe care îl merită în Europa. Aici ne-am dorit să aducem natura în interior, să valorificăm nu doar resursele naturale, ci și istoria și legendele, și să recreăm un produs unic prin specificul locului.”, spune Laura Pătru, PR & Communication Manager la Bacolux Hotels România. În opinia sa, fiecare recunoaștere de acest gen arată că stațiunea are în continuare resursele și serviciile pentru a redeveni perla Europei, imaginea pe care stațiunea se luptă de ceva ani să o recâștige fiind acum mai aproape. Herculum Spa s-a remarcat prin design, terapiile inovatoare, dar și prin propriul izvor de apă termală. Juriul internațional a luat în calcul locația hotelului, echipamentele spa, renovările și designul, calitatea apelor balneare, programele de spa și terapii, politicile de marketing și evaluările touroperatorilor.

Două concepte spa la înalte standarde europene, după o investiție de două milioane de euro. Reprezintă doar o parte din investiția pe care Bacolux Hotels România a realizat-o în stațiune. Acum zece ani achiziţiona două hoteluri închise, care nu se mai aflau în circuitul turistic. Le-a reintrodus însă în circuit, după o investiţie majoră ce a implicat retehnologizarea şi renovarea generală. S-a vrut însă mai mult, așa apărând cele două spa-uri care pun în evidenţă şi valorifică resursele naturale ale zonei. „În spa-urile noastre din Băile Herculane folosim apa termală sulfuroasă din izvorul propriu, pentru a realiza cure balneare şi terapiile conexe acestora, precum electroterapie şi hidroterapie. Credem că apele cu proprietăţi vindecătoare rămân cele care definesc cel mai bine stațiunea ca destinaţie. Pe lângă serviciile balneo, dispunem de servicii de masaj, kinetoterapie şi elongaţii, dar şi de multe alte facilităţi.”, a mai spus Laura Pătru.

Recunoașterea internațională nu a întârziat să apară, aducând cea mai bună confirmare că la Băile Herculane se fac lucruri de calitate. Investițiile de acest gen derulate în stațiune au adus o creștere constantă de turiști în ultimii ani și au transformat Băile Herculane într-un loc care să fie din nou dorit deopotrivă de public, dar și de investitori. Premiul obținut săptămâna trecută vine după ce, în 2019, Bacolux Afrodita Resort & Spa a câştigat premiul „Innovative SPA Concept” la Gala ESPA Innovation Awards din Croația. De notat că această distincție a fost câștigată în fața a altor 12 țări europene.

JCS-Ionel Ivaşcu