Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – ACS Banat Girls va continua să evolueze în Liga 1 de fotbal feminin, dar nu va mai reprezenta județul Caraș-Severin! Banat Girls a găsit sprijin din toate punctele de vedere în comuna Comloșu Mare, din județul Timiș!

Fotbalistele au început noul sezon competițional chiar duminică, 29 august, remizând scor 3-3, cu ACS Fotbal Feminin Baia Mare. Golurile fetelor din Banat au fost marcate de Elena Ruvilă, Daria Muntean și Andreea Dumitru. Obiectivul echipei din acest sezon va fi menținerea în prima ligă.

„Dorim să mulțumim primarului din Comloșu Mare, dl. Ovidiu Ștefănescu, care ne-a oferit tot sprijinul pentru a menține echipa ACS Banat Girls în continuare în Liga 1 feminină, precum și tuturor celor care se implică în continuarea acestui frumos proiect: Lavinia Tătaru, d-lui Lică Miscu și Consiliului Local al comunei Comloșu Mare”, este mesajul postat de ACS Banat Girls.

„Este o mutare care ne bucură foarte tare deoarece am reușit să menținem echipa în Liga 1. Reprezentăm în continuare Banatul, deoarece acesta a fost scopul inițial al proiectului. Am pus la punct toate detalii cu primarul comunei Comloșu Mare și îi mulțumesc că ne-a oferit sprijin în disputarea partidelor de fotbal pe teren propriu. Urmează să perfectăm toate formele legale pentru a putea fi și finanțați de către primăria acestei comune. Este un proiect care va continua cel puțin trei ani. Condițiile sunt foarte bune și am observat că vine foarte multă lume la meciuri. Doar echipa de Liga 1 s-a mutat, echipa de junioare va continua și în Reșița, iar selecția continuă. Nu am abandonat lupta de-a face fotbal feminin în Reșița și în Caraș-Severin”, a declarat Daniel Surdu, președintele ACS Banat Girls.

Antrenorul Daniel Amariei a spus după prima etapă din campionat: „A fost o partidă frumoasă, nu m-am așteptat ca fetele mele să reziste atât de bine din punct de vedere fizic în acest prim meci, deoarece perioada de pregătire a întârziat foarte mult. Antrenamentele am început să le efectuăm cu o săptămână înainte de începerea campionatului. A fost un meci frumos, am demonstrat că încă putem marca multe goluri, am revenit de la 0-3, atunci când echipa din Baia Mare se vedea deja câștigătoare. Mă declar foarte mulțumit de rezultat, mai ales pentru moralul nostru. Publicul a avut un aport foarte mare, chiar s-a simțit faptul că fetele au fost împinse de la spate de spectatorii prezenți la meci. Sunt convins că de la meci la meci vom arăta mult mai bine. Lotul nostru este foarte tânăr, am avut cinci junioare în teren, iar media de vârstă a echipei este undeva în jur de 20 de ani. Sperăm să mai transferăm în această perioadă două sau trei fotbaliste. Fetele sunt entuziasmate și sunt sigur că vom face o treabă bună. Baza sportivă din această comună arată ca una de Liga 1 și sunt fericit de ceea ce am găsit. Obiectivul nostru este să construim o echipă competitivă și să rezistăm în Liga 1”.

Banat Girls: Milacruz – Chişe , Dan, Ruvilă (cpt), Roksa – Daria Muntean, Burdan, Dumitru, Fazekaş (min. 30, Bîtea, min. 70, Kovacs), Paula Muntean, Gînju (min. 70, Stoicheci). Antrenor Daniel Amariei.

În etapa următoare, programată pe data de 5 septembrie, Banat Girls va juca în deplasare cu ACS Heniu Prundu Bârgăului.

JCS-Ștefan Moraru