Caraş-Severin, Romania

TEREGOVA – În urmă cu câteva minute a fost anunțat la 112 un grav accident rutier în apropiere de Teregova! Au fost implicate trei mașini, salvatorii numărând mai multe victime, majoritatea copii!

Din primele informații reiese că două microbuze de 8+1 locuri și un autoturism au intrat în coliziune, în urma impactului deosebit de violent fiind rănite mai multe persoane. La fața locului au ajuns imediat cei de la Detașamentul de Pompieri Militari Caransebeș, fiind activat Planul Roșu de Intervenție și o grupă operativă. De asemenea, la fața locului acționează Descarcerarea, SMURD, ATVPM Caransebes, ATVPM Resita, Smurd Bozovici, tot acolo ajungând și elicopterul SMURD dela Punctul de Operare Aeromedicală Caransebeș. „Pentru optimizarea acțiunii de răspuns, a fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Caraș-Severin. Se intervine cu o autospecială de descarcerare, două autospeciale de transport personal și victime multiple, trei autospeciale SMURD, un elicopter SMURD și șase echipaje medicale de ambulanță“, informează ISU CS.

Potrivit ISU, în cele trei mijloace de transport se aflau, în total, 23 de persoane: 5 persoane în Ford Tranzit (microbuz), 2 persoane în Ford Focus (autoturism), 16 persoane (13 minori + 3 adulți) în cel de-al doilea Ford Tranzit (microbuz). Dintre acestea, 10 primesc îngrijiri medicale la fața locului, iar într-un caz se execută manevre de resuscitare. Este vorba de o fetiță de 11 ani, pe care echipajul medical de pe elicopterul SMURD încearcă să o readucă la viață!
Începând cu ora 16, a încetat aplicarea măsurilor Planului Roșu de Intervenție! De asemenea, traficul rutier în zonă a fost reluat! 6 victime au fost transportate la spitalele din Caransebeș și Reșița, 5 adulți și fetița aflată în stop cardio-respirator, care în cele din urmă a răspuns manevrelor de resuscitare.